Search

10 Εύκολα παιχνίδια για παιδιά. [Χωρίς Εξοπλισμό]

Εύκολα παιχνίδια για παιδιά

Οι δραστηριότητες στο σπίτι δεν τελειώνουν ποτέ. Είτε διαβάζετε το αγαπημένο σας παραμύθι, είτε περνάτε τις ώρες σας με φύλλα εργασίας, στο σπίτι υπάρχουν αμέτρητα εύκολα παιχνίδια για παιδιά που μπορείτε να παίξετε με τα παιδιά ανεξάρτητα την ηλικία τους.

Μετά από πολλά μηνύματα που έλαβα σχετικά με τα παιχνίδια που μπορούμε να παίξουμε στο σπίτι όπου ο χώρος είναι περιορισμένος, ξεκινάω μια σειρά άρθρων που σκοπό έχουν την απασχόληση των παιδιών με παιχνίδια που περιλαμβάνουν: κίνηση, χορό, αδρή κινητικότητα και επικοινωνία με τους άλλους.

Στο συγκεκριμένο άρθρο θα δοθούν 10 εύκολα παιχνίδια για παιδιά τα οποία μπορούν να παίξουν οι γονείς με τα παιδιά τους χωρίς να χρησιμοποιήσουν τίποτα άλλο εκτός από το κέφι και την φαντασία τους.

10 Εύκολα παιχνίδια για παιδιά! (Εσωτερικού χώρου)

two toddler pillow fighting

1.Ποιος θα γελάσει πρώτος;


Σε αυτό το παιχνίδι οι παίκτες έρχονται ο ένας αντίκρυ του άλλου. Πρόσωπο με πρόσωπο. Ο κάθε παίκτης έχει κάποιο χρόνο στη διάθεση του να κάνει τον άλλο παίκτη να γελάσει χωρίς να τον ακουμπήσει και να χρησιμοποιήσει κανένα υλικό ή αξεσουάρ μεταμφίεσης.


2.Οι διαταγές του καπετάνιου!

Το συγκεκριμένο παιχνίδι έχει στόχο την συγκέντρωση και την μνήμη. Ο ενήλικας ορίζεται καπετάνιος που πρέπει να δώσει οδηγίες στους ναύτες του. Οι οδηγίες είναι απλές αλλά συνοδεύονται από κινήσεις που οι παίκτες πρέπει να απομνημονεύσουν. Μπορείτε να βάλετε και δικές σας οδηγίες αφού τα παιδιά μπορούν να ανταπεξέλθουν στις μιμήσεις.


Οδηγίες:Α) Όλοι στο κατάστρωμα: Οι παίκτες αγκαλιάζονται ή τρέχουν σε ένα συγκεκριμένο σημείο του χώρου.Β) Ο Καπετάνιος έφτασε: Οι παίκτες κάθονται προσοχή και με στρατιωτικό χαιρετισμό μένουν ακίνητοι. Γ) Καθαρίστε το κατάστρωμα: Οι παίκτες μιμούνται πως έχουν σκούπες και πανιά και καθαρίζουν.Δ) Τραβήξτε τα σκοινιά: Οι παίκτες κάθονται οκλαδόν και τραβάνε σκοινιά.

Ονειροβάτες

3. Που είμαι;


Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο ένας παίκτης κλείνει τα μάτια του και μετρά ως το 10. Ο άλλος παίκτης κρύβεται σε ένα μέρος του σπιτιού. Μόλις ο παίκτης με τα κλειστά μάτια τελειώσει το μέτρημα κρατάει τα μάτια του κλειστά και λέει δυνατά ΣΤΟΠ. Ο παίκτης που έχει κρυφτεί τον καθοδηγεί με την φωνή του να ακούσει που κρύβεται ώστε να μαντέψει το σημείο.


4. Βρες τι είμαι!


Οι παίκτες μιμούνται με την φωνή τους ζώα, ήχους από την καθημερινότητα ή πράγματα και ο άλλος παίκτης πρέπει να βρει τι μιμείται ο άλλος παίκτης.

5. Βρίσκω το χρώμα.


Σε αυτό το παιχνίδι όλοι ακολουθούν τις οδηγίες του αρχηγού για το ποια κατευθυνση θα πάρουν. Ο αρχηγός τους λέει να βρουν στον χώρο κάτι που να έχει χρώμα μπλε, κίτρινο, άσπρο κλπ. Το παιχνίδι συνεχίζεται μέχρι να τελειώσουν τα αντικείμενα στον χώρο!

6.Ακολουθώ τα παλαμάκια.


Το συγκεκριμένο παιχνίδι στοχεύει στον συντονισμό των κινήσεων του παιδιού με τις κινήσεις του οδηγού. Ο ενήλικας χτυπά παλαμάκια με διαφορετικούς ρυθμούς κάθε φορά και το παιδί επαναλαμβάνει.


7.Ο Πασχάλης είπε!


Το κλασικό παιχνίδι με τις ανάποδες οδηγίες το οποίο ονομάσαμε έτσι καθώς ο αγαπημένος μας ήρωας είναι ο Πασχάλης! Ο ενήλικας δίνει οδηγίες π.χ. Ο Πασχάλης είπε τα χέρια πάνω, κάτω, δεξιά αριστερά, ή σε μέρη του σώματος κλπ. Το παιδί πρέπει να συγχρονίζει τις κινήσεις του με την οδηγία ενώ ο ενήλικας πρέπει να κάνει αντίθετες κινήσεις!


8. Σιγά και δυνατά.


Μιμούμαστε ήχους της βροχής και κεραυνούς. Με τα πόδια μας περπατάμε σαν μικρά ποντίκια ή ελέφαντες, με τα χέρια μας χειροκροτάμε δυνατά ή κάνουμε ησυχία γιατί κάποιος κοιμάται στο διπλανό δωμάτιο. Καταλάβατε λοιπόν τι χρειάζεται να κάνουμε…


9.Κόκκινο Φανάρι, Πράσινο Φανάρι.


Το συγκεκριμένο παιχνίδι, ταιριάζει με την μουσική αλλά και χωρίς μουσική μπορεί να παιχτεί με την ίδια επιτυχία. Ο ενήλικας κάνει το φανάρι και λέει πότε το παιδί πρέπει να ξεκινήσει ή να σταματήσει.


10.Ποιος έκλεψε το αυγό!


Στο συγκεκριμένο παιχνίδι η ομάδα των παιδιών κάθετε γύρω-γύρω από μια καρέκλα με κλειστά τα μάτια. Κρυφά ο ενήλικας ακουμπάει ένα κεφάλι από τα παιδιά και το παιδί που ακούμπησε ανοίγει τα μάτια παίρνει το αντικείμενο που έχουμε βάλει στην καρέκλα και στη συνέχεια ο ενήλικας ζητά από τα παιδιά να ανοίξουν τα μάτια τους και να βρούν ποιος πήρε το αντικείμενο!

Μέσα στο σπίτι, όσο περιορισμένο χώρο και να έχουμε με όρεξη και κέφι μπορούμε να κάνουμε πολλά! Ανάλογα την ηλικία, μπορείτε να προσαρμόσετε τα εύκολα παιχνίδια για παιδιά που σας δώσαμε και αν δεν σας φτάνουν μπορείτε να κάνετε άπειρες παραλλαγές! Για περισσότερα παιχνίδια πατήστε εδώ και εδώ.

Αν θέλετε περισσότερα παιχνίδια μην ξεχνάτε να κάνετε like στην σελίδα μας στο facebook και στο instagram!

Διαβάστε Επίσης:

Θέλεις εκπαιδευτικό υλικό;