Search
Παιχνίδια για παιδιά

10 Παιχνίδια Εσωτερικού χώρου για παιδιά με ελάχιστο εξοπλισμό.

Μετά τις δραστηριότητες με τους αριθμούς, τα γράμματα και τα φύλλα εργασίας, δώσαμε ψυχοκινητικά παιχνίδια για εσωτερικούς χώρους όπου μπορούν να παιχτούν από παιδιά σχεδόν όλων των ηλικιών. Μπορείτε να δείτε τα παιχνίδια χωρίς εξοπλισμό, πατώντας εδώ.

Σε αυτό το άρθρο θα προχωρήσουμε φεύγοντας από τα απλά παιχνίδια χωρίς εξοπλισμό και θα δώσουμε παιχνίδια εσωτερικού χώρου που θα χρειαστούν κάποια αντικείμενα που σίγουρα όλοι θα έχετε σπίτι σας. Καλό θα είναι πρώτα βέβαια να τονίσουμε κάποια πράγματα πριν ξεκινήσουμε για να προστατεύσουμε εσάς και τα παιδιά σας κάνοντας τις στιγμές στο σπίτι όμορφες!

Παιχνίδια εσωτερικού χώρου

Πριν διαβάσετε τα παιχνίδια εσωτερικού χώρου:


Α) Ανάλογα το χώρο που έχετε προσαρμόστε μια νεκρή περιοχή. Μια περιοχή δηλαδή που είναι μόνο για παιχνίδι και δεν υπάρχουν έπιπλα και άλλα αντικείμενα. Αν θέλετε μπορείτε να τον χωρίσετε με χαρτοταινία.


Β) Προσαρμόστε τα παιχνίδια ανάλογα την ηλικία του παιδιού. Αν τα παιδιά είναι πολύ μικρά μην ακολουθείτε κατα γράμμα τα παιχνίδια αλλά χαρείτε με τον αυθορμητισμό.


Γ)Πολλά από τα αντικείμενα που δίνονται παρακάτω δεν είναι δεσμευτικά. Αντί για μπάλα μπορείτε να έχετε μπαλόνι, αντί για σεντόνι μια πετσέτα κ.ο.κ. Καλό θα είναι να αυτοσχεδιάσετε ανάλογα την όρεξη και τον χώρο που έχετε.


Δ)Για περισσότερα παιχνίδια μην ξεχνάτε πως μπορείτε να κάνετε like στην σελίδα μας στο facebook και να βλέπετε από εκεί κάθημερινά ιδέες και λύσεις για δραστηριότητες και παιχνίδια εσωτερικού χώρου!

10 Παιχνίδια εσωτερικού χώρου για παιδιά με ελάχιστο εξοπλισμό!


1.Σκυταλοδρομία

Είναι το παιχνίδι που αγαπούν όλα τα παιδιά. Το πιο κλασσικό από τα παιχνίδια εσωτερικούς χώρου!
Το παιχνίδι χωρίζεται σε δυο σημεία. Στο ένα θα είναι μια καρέκλα με ένα αντικείμενο και στο άλλο σημείο οι διαγωνιζόμενοι.
Αφήνοντας όποιο αντικείμενο θέλουμε τρέχουμε παίρνουμε το αντικείμενο το δίνουμε στον άλλο παίχτη και αυτός συνεχίζει. Για να σταματήσει το παιχνίδι βάζουμε ένα τραγούδι και στο τέλος του σταματάμε. Οι παραλλαγές για μικρό χώρο μπορεί να είναι: Πηγαίνουμε κουτσό, μπουσουλώντας, περπατώντας ανάποδα κλπ.

2.Κρατάω την μπάλα/μπαλόνι στον αέρα

Πετάμε ένα μπαλόνι στον αέρα και στην συνέχεια μαζί με τα παιδιά προσπαθούμε να το κρατήσουμε στον αέρα με διάφορα μέρη του σώματος. Για παράδειγμα μπορεί να βάλουμε το κεφάλι σαν πρώτο και μετά ο ενήλικας να φωνάξει “με την μύτη”, στη συνέχεια “με το πόδι” κλπ. Χρειάζεται συνεχή επίβλεψη σε εσωτερικό χώρο.

3. Τι κρύβεται στην τσάντα;

Σε μια σακούλα ή τσάντα βάζουμε διάφορα αντικείμενα του σπιτιού. Π.χ. ένα ζευγάρι γυαλιά, ένα φακό, μια λάμπα, ένα κουτάλι, ένα κατσαβίδι, σελοτέιπ κλπ. Κλείνουμε τα μάτια στα παιδιά ή τους ζητάμε να κοιτάξουν από την αντίθετη πλευρά και να βάλουν το χέρι τους στην τσάντα και να μαντέψουν τι πιάνουν. Μόλις το μαντέψουν βγάζουμε το αντικείμενο από την τσάντα και συνεχίζουμε.

4.Βιβλίο στο Κεφάλι!

Είναι υπέροχο να διαβάζουμε παραμύθια, τι θα λέγατε όμως να κάνουμε κάτι διαφορετικό με αυτά; Βάζουμε ένα βιβλίο στο κεφάλι, μικροί και μεγάλοι και προσπαθούμε να μην το ρίξουμε κάτω κρατώντας το στο κεφάλι μας όσο περισσότερο μπορούμε!

Ονειροβάτες

5.Μπαλόνι δεμένο στο πόδι.

Δένουμε ένα μπαλόνι στο πόδι μας έιτε με λάστιχο είτε με σπάγκο και ο άλλος παίχτης προσπαθεί να το σπάσει με το πόδι του!

6.Μαζεύω μπάλες!

Κλείνουμε τα μάτια του παίχτη και μέσα στο χώρο αφήνουμε μπάλες ή μπαλόνια. Ο παίχτης προσπαθεί να τα βρεί με την καθοδήγηση και την επίβλεψη μας…

7.Η θάλασσα

Με ένα σεντόνι ή μια πετσέτα κάνουμε τα κύματα της θάλασσας. Κάποια στιγμή μπαίνουμε κάτω από την θάλασσα ή μπαίνουμε από πάνω και κάνουμε τους ναυτικούς. Το παιχνίδι εστιάζει στον συντονισμό κινήσεων και στην διασκέδαση που βρίσκουν τα μικρά παιδιά με το παιχνίδι τύπου αερόστατο.


8.H καυτή πατάτα!

Κρατάμε μια μπάλα και την δίνουμε στον διπλανό μας όσο πιο γρήγορα μπορούμε χωρίς να μας πέσει κάτω. Σκοπός είναι να κρατηθεί η μπάλα στα χέρια μας όσο το δυνατόν λιγότερο χωρίς να πέσει!

9.Το σπίτι λαβύρινθος

Μετακινούμε καναπέδες, φέρνουμε μαξιλάρια στη μέση, και γενικά αλλάζουμε το σπίτι μας το κάνουμε “λαβύρινθο”. Φτιάχνουμε μια διαδρομή που το παιδί θα πρέπει να περάσει με διάφορους τρόπους (κουτσό, μπουσουλώντας κ.α.) χωρίς να ακουμπήσει τίποτα.

10. Φτιάξε και παίξε ένα παραμύθι!

Στο τέλος σας κρατήσαμε το καλύτερο, μπορείτε να εκτυπώσετε τις καρτέλες που σας δίνουμε εδώ και να φτιάξετε το δικό σας παραμύθι. Μόλις καταφέρετε να φτιάξετε ένα παραμύθι με αρχή-μέση-τέλος, μπορείτε να κάνετε τους ηθοποιούς και να ανεβάσετε το δικό σας έργο!

Ονειροβάτες

Αυτά ήταν τα 10 παιχνίδια που προτείνουμε να παίξετε σπίτι σας με ελάχιστο εξοπλισμό. Τα παιχνίδια αυτά, μπορούν άνετα να χρησιμοποιηθούν για απασχόληση σε παιδικό πάρτυ ΠΑΝΤΑ με επίβλεψη!


Αν παρ’ όλα αυτά θέλετε ξεχωριστά παιχνίδια στο πάρτυ σας και είστε από την Θεσσαλονίκη μην ξεχνάτε πως μπορείτε να μας καλέσετε σπίτι σας και να παίξουμε μαζί με κούκλες, ηθοποιούς και παιχνίδια για όλους! Δείτε τι κάνουμε στα πάρτυ πατώντας εδώ!

Θέλεις εκπαιδευτικό υλικό;