Δραστηριότητες για τον πολιτισμό

5 Δραστηριότητες με τις χώρες του κόσμου για παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού. [Καρτέλες]

Τα παιδιά έχουν μια φυσική κλίση στη γεωγραφία και τις χώρες του κόσμου. Τα συνεπαίρνουν τα μεγαλόπρεπα αξιοθέατα, τα ψηλά κτίρια, οι σημαίες των άλλων χωρών και τα θαύματα της φύσης σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη.

Σε αυτό άρθρο, θα προσπαθήσουμε με απλές αλλά όμορφες δραστηριότητες να δείξουμε σε γονείς και εκπαιδευτικούς πως μπορούν να παίξουν με παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού και να κάνουν την γεωγραφία, παιχνίδι!

Δραστηριότητες με τις χώρες του κόσμου και γεωγραφία για παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού

Δραστηριότητες για παιδιά: Τα μνημεία του Κόσμου.

1.Μαθαίνω τις σημαίες των χωρών

Πριν ξεκινήσουμε, θα ήταν σωστό, να μιλήσουμε με τα παιδιά για τις σημαίες, να παίξουμε παιχνίδια μνήμης με διπλές σημαίες χωρών και να δείξουμε στα παιδιά τις σημαίες ώστε να μας πουν τι χαρακτηριστικά βλέπουν σε κάθε σημαία και πια τους έκανε εντύπωση. Το υλικό θα το βρείτε στο τέλος του άρθρου οπότε, δείτε με την ησυχία σας τις δράσεις και κατεβάζετε αργότερα!

Ονειροβάτες

2.Μαθαίνω τα ονόματα από τις χώρες του κόσμου με γλωσσικές δραστηριότητες.

Αφού παίξατε με τα παιδιά, μάθαμε τις σημαίες των χωρών, καιρός είναι να προχωρήσουμε στα ονόματα των κρατών. Μπορούμε να κρύψουμε γράμματα από τις κάρτες ώστε τα παιδιά να μαντέψουν ποια χώρα κρύβει η κάρτα.

Επίσης, θα μπορούσαμε να συλλαβίζουμε τις λέξεις λάθος ώστε τα παιδιά να μας διορθώνουν. Ακόμα, θα μπορούσαμε να λέμε ένα γράμμα της αλφαβήτου και τα παιδιά να μαντεύουν ποια χώρα έχουμε στο μυαλό μας. Οι καρτες με τα ονόματα των χωρών βρίσκονται στο τέλος του άρθρου.

3.Οι χώρες του κόσμου στον χάρτη.

Αφού γλωσσικά και οπτικά μάθαμε τις σημαίες και τις χώρες, ήρθε η ώρα να δούμε που χρησιμεύουν στο χάρτη! Αφήστε τα παιδιά να σας πουν που νομίζουν πως είναι κάθε ώρα και διορθώστε τα σιγά σιγά. Ρωτήστε τα γιατί βάλαν εκεί την Αμερική ή γιατί η Αίγυπτος νομίζουν πως ζει δίπλα στην Αργεντινή!

Ο χάρτης του κόσμου βρίσκεται στο τέλος του άρθρου. Στη συνέχεια μπορείτε να μπείτε στο διαδίκτυο και να δείτε βίντεο από κάθε μέρος της χώρας. Σας έχουμε βάλει 8 βίντεο παρακάτω με βίντεο από την κάθε χώρα που θα εξετάσουμε!

Αν θέλετε κάτι ξεχωριστό που θα σας πάει σε μια μαγευτική χώρα της Ευρώπης, μπορείτε να δείτε μια μικρή μας παράσταση για την Πορτογαλία. Στην παράσταση παίζει ο Μπάρι ο Ταύρος που μας θα μας πάει ταξίδι στις χώρες του κόσμου και στο παρακάτω επεισόδιο μας δείχνει όλα τα αξιοθέατα, έθιμα και ήθη της χώρας αυτής με διασκεδαστικό τρόπο! Αν σας αρέσει η παράσταση, περιμένω το σχόλιο σας στο τέλος!

4.Βίντεο από χώρες του κόσμου

Δείτε μαζί με τα παιδιά τα παρακάτω βίντεο και στη συνέχεια μιλήστε για αυτά. Δείτε πόσο διαφορετικοί είναι οι άνθρωποι στον κόσμο, τι σας άρεσε και τι όχι από την κάθε χώρα και αν δεν σας φτάνει τόσο ψάξιμο…Δείτε και άλλα βίντεο από άλλες χώρες!

Ονειροβάτες

1.Αμερική

2.Αγγλία

3.Γαλλία

4.Ιταλία

5.Αίγυπτος

6.Μεξικό

7. Ελλάδα

8.Ινδία

5.Παίζω ζωντανά με τα μνημεία των χωρών σπίτι μου!

Μια υπέροχη δραστηριότητα που μας έδωσε μια υπέροχη και δραστήρια μητέρα, η κυρία Ρίτα Παπαγεωργίου, είναι η εξής: Παίζουμε με κάρτες, μαθαίνουμε τα μνημεία αλλά τα έχουμε και ζωντανά στο σπίτι μας σε μινιατούρες. Προμηθεύτηκε τις μινιατούρες από εδώ.

Οπότε εσείς, αφού κάνετε όλες αυτές τις δράσεις μπορείτε να βάλετε το παιδί να τοποθετήσει τα μνημεία στις χώρες τους και έτσι έχουμε μια ολόπλευρη δραστηριότητα με τα αξιοθέατα του κόσμου και την γεωγραφία!

Ονειροβάτες

Θα βρείτε το αρχείο στην δωρεάν βιβλιοθήκη υλικού
Οι δραστηριότητες με τις χώρες του κόσμου ποτέ δεν σταματούν! Αν σε εσάς άρεσε αυτή η δραστηριότητα μοιραστείτε την με φίλους και άλλους γονείς. Αφήστε μας σχόλιο από κάτω αν θα την πραγματοποιήσετε, αν θα αλλάζατε κάτι ή αν έχετε να προσθέσετε σε αυτά που ήδη είπαμε! Θα χαρούμε πολύ να ακούσουμε την άποψη σας!

Διαβάστε Επίσης:

Ονειροβάτες

Κάθε εβδομάδα νέες ιδέες και δωρεάν υλικό στο email σου!

Θέλεις εκπαιδευτικό υλικό;