ανοιξη στο νηπιαγωγείο

Άνοιξη στο νηπιαγωγείο: 12 Αντικείμενα και συνήθειες. [Εκτυπώσιμο]

άνοιξη στο νηπιαγωγείο

Η άνοιξη στο νηπιαγωγείο έφτασε! Μαζί με τους νάνους της, που μπορείτε να βρείτε εδώ, ήρθαν και οι διαδραστικές καρτέλες! Οι καρτέλες που έχουμε φτιάξει και δίνουμε δωρεάν σε εκπαιδευτικούς έχουν δυο χαρακτηριστικά.

Πρώτα, μας μαθαίνουν πράγματα, φρούτα, ζώα και φυτά της άνοιξης. Δεύτερον είναι χωρισμένες σε χρώματα και μπορούν να γίνουν ένα διαδραστικό παιχνίδι όπου ο εκπαιδευτικός δίνει στα παιδιά να ψάξουν την μικρή κάρτα που αντιστοιχεί στην κάρτα που κρατά στα χέρια του.

Με τις κάρτες αυτές σκοπεύουμε να βοηθήσουμε εκπαιδευτικούς και γονείς με έναν όμορφο αλλά και ταυτόχρονα διασκεδαστικό τρόπο να γνωρίσουμε με τα παιδιά την άνοιξη στο νηπιαγωγείο ή το σπίτι.

Δραστηριότητες για την άνοιξη στο νηπιαγωγείο

Η άνοιξη στο νηπιαγωγείο είναι μια θεματική με τεράστιες δυνατότητες για γνώση, επαφή με τη φύση αλλά και τον πολιτισμό.

Για αρχή μπορούμε να ακούσουμε το τραγούδι της άνοιξης!

Στη συνέχεια μπορούμε να παίξουμε θεατρικά παιχνίδια με την άνοιξη με ή χωρίς μουσική. Επίσης την άνοιξη, η φύση αλλάζει χρώματα, ο ήλιος βγαίνει και πολλά είδη ζώων και πουλιών βγαίνουν ξανά κάνοντας την ατμόσφαιρα της φύσης γαλήνια.

Δείτε ένα μικρό βίντεο στα Αγγλικά που μπορείτε να το μεταφράσετε και να ρωτήσετε τα παιδιά τι βλέπουν και τι γνωρίζουν! Είναι μια ευκαιρία για διάλογο στην παρεούλα σχετικά με την άνοιξη στο νηπιαγωγείο.

Με δυο ερεθίσματα, ένα μουσικό και ένα οπτικό, μπορούμε να συνεχίσουμε με το υλικό μας για την άνοιξη στο νηπιαγωγείο. Να θυμάστε πως οι κάρτες που σας δίνουμε αποτελούν βοήθημα.

Η άνοιξη όπως και οι άλλες εποχές, έχουν μεγάλο βάθος στην διαθεματική προσέγγιση. Αναφέραμε παραπάνω για τους νάνους της άνοιξης, είδαμε περισσότερα ερεθίσματα σε αυτό το άρθρο, οπότε μπορείτε να ξεκινήσετε άμεσα το ταξίδι σας στην υπέροχη κόρη του γέρο χρόνου!

Πως χρησιμοποιώ το υλικό για την άνοιξη στο νηπιαγωγείο

Το υλικό έχει πολλούς τρόπους να χρησιμοποιηθεί αλλά εδώ θα σας παραθέσουμε τον πιο απλό και γρήγορο.

Εκτυπώνοντας τις κάρτες μπορείτε να τις δείξετε στα παιδιά και να ρωτήσετε τι βλέπουν. Μικρά παιδάκια χαρούμενα! Γιατί; Τι ήρθε και γέμισαν από χαρά; Φυσικά ήρθε η άνοιξη στο νηπιαγωγείο.

Σε αυτό το σημείο με το υλικό που σας δίνουμε μπορείτε να κάνετε μια επανάληψη των ερεθισμάτων, να προωθήσετε τη συζήτηση αλλά και το παιχνίδι. Επίσης μπορείτε με κάθε κάρτα να δραματοποιήσετε την κατάσταση με μουσική.

άνοιξη στο νηπιαγωγείο

Οι κάρτες για την άνοιξη στο νηπιαγωγείο μπορούν χρησιμοποιηθούν και πιο απλά, καρφιτσωμένες σε έναν πίνακα αναφοράς ώστε κάθε μέρα να υπενθυμίζουμε στα παιδιά τι κάνουμε, τι τρώμε και τι μπορούμε να παρατηρήσουμε την άνοιξη.

Σαν ευχαριστώ, θα θέλαμε να μοιραστείτε αυτό το άρθρο σχετικά με την άνοιξη στο νηπιαγωγείο σε όποιον συνάδελφο ή φίλο νομίζετε ότι το έχει ανάγκη! Επίσης, αν νομίζετε πως έχετε μια καλή ιδέα για διαδραστικό παιχνίδι ή καρτέλες σε πίνακα αναφοράς, μπορείτε να μας στείλετε γράφοντας το μήνυμα σας στην φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται εδώ.

Μην ξεχνάτε πως για περισσότερες ιδέες μπορείτε να βλέπετε και στην σελίδας μας στο facebook ή αν μας ακολουθήσετε στο instagram!

Διαβάστε Επίσης:

Ονειροβάτες

Κάθε εβδομάδα νέες ιδέες και δωρεάν υλικό στο email σου!

Θέλεις εκπαιδευτικό υλικό;