Ημερολόγιο Νοεμβρίου

Διαδραστικό Ημερολόγιο Νοεμβρίου 2020. (Εκτυπώσιμο)

ημερολόγιο νοεμβρίου 2020

Συνεχίζουμε τα διαδραστικά μας ημερολόγια που αρκετοί εκπαιδευτικοί έχουν αγαπήσει και περνάμε στον 3ο μήνα της σχολικής χρονιάς, τον Νοέμβριο.

Προσωπικά, πιστεύω πως ο Νοέμβριος είναι ένας παρεξηγημένος μήνας. Η σκιά των Χριστουγέννων δεν τον αφήνει να μας δείξει τις ομορφιές του.

Είναι ωραίο να χαιρόμαστε που τα Χριστούγεννα θα έρθουν ξανά αλλά και ο Νοέμβριος ας μην ξεχνάμε πως είναι ο τελευταίος μήνας του Φθινοπώρου και έχει και αυτός πολλές παγκόσμιες ημέρες και θεματικές.

Διαδραστικό ημερολόγιο Νοεμβρίου 2020

Εισαγωγή

Τα ημερολόγια που σας δίνω περιέχουν κάποιες θεματικές ενότητες που ασχολούμαστε τον κάθε μήνα και στη συνέχεια τις παγκόσμιες ημέρες. Ουσιαστικά το άρθρο αυτό λειτουργεί σαν βοηθός σας στην οργάνωση του μήνα!

Παγκόσμιες ημέρες στο ημερολόγιο του Νοεμβρίου 2020

1η: Παγκόσμια ημέρα δωρεάς οργάνων

1η: Παγκόσμια ημέρα μητρικού θηλασμού

8η: Παγκόσμια ημέρα ακτινολογίας

9η: Παγκόσμια ημέρα κατά του Φασισμού

11η: Παγκόσμια ημέρα origami

13: Παγκόσμια ημέρα καλοσύνης

19η: Παγκόσμια ημέρα του άντρα

20η: Ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού

Βλέπετε πόσες παγκόσμιες ημέρες υπάρχουν και πόσα κοινωνικά θέματα μπορούμε να επεξεργαστούμε με αυτές τις παγκόσμιες ημέρες. Για ακόμα περισσότερες παγκόσμιες ημέρες μπορείτε να δείτε εδώ.

Ημερολόγιο Νοεμβρίου 2020

Θεματικές ενότητες στο ημερολόγιο Νοεμβρίου 2020

1.Αποδημητικά πουλιά

Αν έχετε μιλήσει για το φθινόπωρο και τις δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα μήλα, μπορείτε να μιλήσετε για τα αποδημητικά πουλιά! Μια όμορφη θεματική που λατρεύουν τα παιδιά.

Αν θέλετε να δείτε ένα βίντεο για το φθινόπωρο σας έχουμε έτοιμο!

Εκπαιδευτικό βίντεο για το φθινόπωρο

2.Ελευθερία

Η ελευθερία σαν θεματική μπορεί να συνδυαστεί με την παγκόσμια ημέρα δικαιωμάτων του παιδιού αλλά και με την 17 Νοέμβρη. Οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί που έχω δει παίζουν κουκλοθέατρο εκείνη τη μέρα, οπότε αν θέλετε και εσείς να κάνετε το ίδιο δείτε εδώ για έμπνευση.

3.Συναισθήματα

Στους Ονειροβάτες εστιάζουμε σε κάποιες θεματικές όλη τη χρονιά στις παραστάσεις και στο υλικό μας. Τα συναισθήματα πάντα το Νοέμβριο ξεπηδούν και αρχίζουμε το ψάξιμο.

Αρχικά θεωρούμε πως τα συναισθήματα πρέπει να δουλεύονται κάθε μήνα και επίσης πιστεύουν πως ο Νοέμβριος είναι τέλειος μήνας καθώς τα παιδιά αρχίζουν να προσαρμόζονται και γνωρίζονται καλύτερα μεταξύ τους.

Αν θέλετε μερικά βασικά παιχνίδια συναισθημάτων δείτε τα εξής άρθρα:

Θεατρικά παιχνίδια συναισθημάτων

Περισσότερα θεατρικά παιχνίδια με τα συναισθήματα.

Ένα εύκολο παιχνίδι ευγνωμοσύνης με βίντεο και εκτυπώσιμο υλικό

Σενάριο κουκλοθέατρου για τις μαγικές λέξεις: Ευχαριστώ, παρακαλώ συγγνώμη με βίντεο

4. Τα φρούτα και οι καρποί του φθινοπώρου

Φουντούκια, βελανίδια, κολοκύθες, ρόδια, αμύγδαλα, μήλα κ.α. Είναι από μόνα τους τρομερές θεματικές υποενότητες του φθινοπώρου.

Με αυτές μπορείτε να παίξετε φθινοπωρινά θεατρικά παιχνίδια!

μέσα μεταφορας
Φωτογραφία από το λογοθεραπευτήριο Φουρφούρι στην Καστοριά

5. Τα μέσα μεταφοράς

Όλο τον Οκτώβριο δουλέψαμε τα μέσα μεταφοράς! Επιλέγουμε κάθε μήνα 2 ολοχρονικές θεματικές για να αγγίζουμε ταυτόχρονα γλωσσικές, μαθηματικές και κινητικές δραστηριότητες.

Αν δεν ασχοληθήκατε με τα μέσα μεταφοράς τον οκτώβρη σας προτείνω να δείτε μερικές 15 απλές κατασκευές, 10 δραστηριότητες και αν δεν έχετε χρόνο και θέλετε υλικό για όλη τη χρονιά δείτε 120 σελίδες και google slides για ένα ολοκληρωμένο project!

Το ημερολόγιο Νοεμβρίου 2020

Το ημερολόγιο θα το λάβετε βάζοντας το email σας στην παρακάτω φόρμα. Το αρχείο αποτελείται από 2 σελίδες στις οποίες υπάρχει το ημερολόγιο του Νοεμβρίου 2020 και μια σελίδα με τις παγκόσμιες ημέρες.

Στη συνέχεια υπάρχει χώρος για να γράψετε αυτά που θέλετε να οργανώσετε και κενό στις ημερομηνίες για κάποιες υπενθυμίσεις.

Ο σκοπός του ημερολογίου ειναι να μας γλιτώσει χρόνο! Αν κανονίσουμε από την αρχή τις θεματικές και τις δραστηριότητες μας, θα έχουμε χρόνο να διασκεδάσουμε με τα παιδιά και να δούμε αν κάτι δούλεψε ή όχι σε αυτά που διαλέξαμε!

Έτσι μήνα με το μήνα, χρόνο με το χρόνο θα έχουμε φτιάξει και την ρουτίνα οργάνωσης μας ώστε να συνεχίσουμε δημιουργικά κάθε χρόνο με νέα ή τα ίδια παιδιά!

Ελπίζω το ημερολόγιο να σας βοηθήσει!

Κάτι περίεργο συνέβη!
Τέλεια! Τώρα δείτε το email σας! Δείτε και στα ανεπιθύμητα!

Κατέβασε το!

Έρχεται απευθείας στο email σου.

Διαβάστε Επίσης:

Ονειροβάτες

Κάθε εβδομάδα νέες ιδέες και δωρεάν υλικό στο email σου!

Θέλεις εκπαιδευτικό υλικό;