Search
Φθινοπωρινές δραστηριότητες

10 φθινοπωρινές δραστηριότητες για τα μήλα και εκτυπώσιμη αλφαβήτα (2 εως 6 ετών).

10 φθινοπωρινές δραστηριότητες με θέμα τα μήλα που θα σας συναρπάσουν! Με δραστηριότητες λεπτής και αδρής κινητικότητας, εκτυπώσιμη αλφαβήτα και ένα μοναδικό παιχνίδι που κατασκευάσαμε, θα κάνετε το φθινόπωρο ευκαιρία για μάθηση!

Οι φθινοπωρινές δραστηριότητες που προτείνω αφορούν παιδιά από 2 εως 6 ετών και προσαρμόζονται ανάλογα την ηλικία και τον χώρο που έχετε (σπίτι ή σχολείο).

Το εκτυπώσιμο για τις φθινοπωρινές δραστηριότητες θα το βρείτε στο τέλος του άρθρου. Δίνονται αρκετές οδηγίες για αυτό στο κείμενο που ακολουθεί!

φθινοπωρινές δραστηριότητες με μήλα

Μήλα σε λεκάνη!

Μια πανεύκολη δραστηριότητα κυρίως αισθητηριακή είναι να πάρουμε 5-10 μήλα και να τα βάλουμε σε μια λεκάνη με νερό.

Αφήνουμε τα παιδιά να τα πλύνουν, να τα πιάσουν και στη συνέχεια αν έχουμε πράσινα και κόκκινα μήλα να τα διαχωρίσουν ανάλογα με το χρώμα σε δυο πλευρές. Δείτε μια υπέροχη φωτογραφία της δραστηριότητας παρακάτω.

Μπορείτε ακόμα να παίξετε μια σκυταλοδρομία ανά ομάδες όπου τα παιδιά πρέπει να παίρνουν ένα μήλο τη φορά από τη λεκάνη και να τα τοποθετούν σε κάποιο καλάθι.

Σας μοιάζουν απλές αυτές οι ιδέες;

Μπορείτε να πάρετε κουτάλες σε διάφορα μεγέθη, από ένα μικρό κουταλάκι εως μια μεγάλη ξύλινη κουτάλα και να ζητήσετε από τα παιδιά να πιάσουν τα μήλα και να τα βγάλουν έξω!

Φθινοπωρινές δραστηριότητες για παιδιά νηπιαγωγείου
Via Autisticmoma

Μηλοζωγραφική (Στάμπες)

Μπορείτε να κόψετε τα μήλα στη μέση, να φτιάξετε σχέδια προσεκτικά με μαχαίρι και στη συνέχεια να τα βουτήξετε σε χρώματα!

Στη συνέχεια ζητήστε από τα παιδιά να χρωματίσουν και να κατασκευάσουν κάτι σε ένα χαρτί δημιουργώντας μια μοναδική ζωγραφιά! Δείτε αυτό που σας περιγράφω παρακάτω.

Μια από τις πιο απλές αισθητηριακές φθινοπωρινές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε ανάλογα τα φρούτα της κάθε εποχής!

Τα μήλα που μιλούν

Δημιουργήσαμε ένα παιχνίδι για τα μήλα το οποίο θα σας βοηθήσει με τον περιγραφικό λόγο και την ομοιοκαταληξία! Δείτε το εδώ ή παρακολουθήστε το βίντεο που έχουμε ετοιμάσει!

Τα μήλα μπορούν να αναπτύξουν το λεξιλόγιο μας και να δημιουργήσουν απίστευτες φθινοπωρινές δραστηριότητες!

Μαθαίνω τους αριθμούς με μήλα!

Μια από τις πιο διαδραστικές φθινοπωρινές δραστηριότητες είναι να παίξουμε με ένα ζάρι και μια κιμωλία!

Αφού ρίξουμε το ζάρι, σχεδιάζουμε με κιμωλία σε πίνακα ή σε κάποια επιφάνεια με κιμωλία τον αριθμό που είδαμε. Πρέπει όμως αντί να γράψουμε τον αριθμό, να ζωγραφίσουμε μήλα! Δείτε παρακάτω τι εννοώ!

Αν έχουμε περάσει τα 4 έτη μπορούμε να σχεδιάσουμε και τα φύλλα του μήλου όπως η παρακάτω φωτογραφία!

φθινοπωρινές δραστηριότητες νηπιαγωγείο
Via Autobox

Φθινοπωρινές δραστηριότητες λεπτής κινητικότητας

Μπορείτε να κάνετε υπέροχες δραστηριότητες λεπτής κινητικότητας με τα μήλα, από απλές σελίδες μέχρι ολόκληρα πακέτα εκτυπώσιμων! Εγώ θα σας προτείνω μια από τις φθινοπωρινές δραστηριότητες που μου άρεσε πολύ και είναι αρκετά εύκολη.

Παίρνουμε ένα μεγάλο χαρτόνι, κόκκινο ή πράσινο και στη συνέχεια έναν μαρκαδόρο. Με τον μαρκαδόρο σχηματίζουμε κομμάτια στο χαρτόνι και στη συνέχεια αφήνουμε τα παιδιά να κόψουν με το ψαλίδι αυτά τα κομμάτια.

Δείτε την φωτογραφία που ακολουθεί για λεπτομέρειες!

Μαθαίνω το όνομα μου μαζεύοντας μήλα!

Στο εκτυπώσιμο που βρίσκεται στο τέλος του άρθρου θα δείτε 2 υπέροχες φθινοπωρινές δραστηριότητες με μήλα.

H πρώτη είναι η δραστηριότητα στην οποία εκτυπώνουμε τα μήλα από το αρχείο, τα κόβουμε και ζητάμε από τα παιδιά να βάλουν στο καλαθάκι (περιέχεται στο εκτυπώσιμο) τα μήλα από το όνομα τους!

Ονειροβάτες

Μαθαίνω νέες λέξεις με τα μήλα

Η δεύτερη δραστηριότητα περιέχει δεύτερο καλαθάκι που με ταμπέλα που γράφει λέξεις.

Σε αυτό το καλαθάκι, μπορούμε με τα παιδιά να συζητήσουμε και στη συνέχεια να βάλουμε τα γράμματα ή τις φωνούλες των λέξεων μέσα στο καλαθάκι ώστε να αρχίσουμε να μαθαίνουμε με ευκολία τα γράμματα με παιχνίδι!

Ονειροβάτες

Κρυφτό με μήλα!

Μια από τις φθινοπωρινές δραστηριότητες που μας τράβηξε την προσοχή είναι η παρακάτω. Για αυτή τη δραστηριότητα θα χρειαστείτε να κάνετε μια μικρή κατασκευή η ζωγραφία όπως στην φωτογραφία που θα δείτε παρακάτω.

Στη συνέχεια θα πρέπει να μαζέψετε κάποια καπάκια και να κόψετε μικρά κόκκινα χαρτάκια για μήλα. Βάζοντας μερικά από τα κόκκινα χαρτάκια κάτω από τα μήλα, μπορείτε να παίξετε ένα κρυφτό μήλων και στη συνέχεια να γράψετε τον αριθμό.

Ονειροβάτες
Via applegreen cottage

Μήλα από πλαστελίνη

Και φυσικά δεν θα έλειπε η πλαστελίνη! Μια υπέροχη δραστηριότητα που μπορεί να πάρει πολλές μορφές είναι η παρακάτω η οποία βοηθά τα παιδιά και να αναπτύξουν λογικομαθηματικές δεξιότητες αλλά και λεπτή κινητικότητα!

Ονειροβάτες

Χρειαζόμαστε κάποια μήλα για μπορέσουμε να τα μιμηθούμε! Φτιάχνουμε μήλα και στη συνέχεια μπορούμε να κάνουμε πολλές παραλλαγές.

Α.Να παίξουμε με τα γράμματα

Ονειροβάτες

Β. Να παίξουμε με τους αριθμούς

Τα μήλα είναι από μόνα τους μια θεματική ενότητα η οποία μπορεί να γεννήσει εκατοντάδες ιδέες για όλες τις δεξιότητες που χρειάζεται ένα παιδί. Εμείς δώσαμε αρκετή βοήθεια για το σπίτι ή το σχολείο! Αρκετές φθινοπωρινές δραστηριότητες που είναι δοκιμασμένες με τα παιδιά και ειδικά το παιχνίδι μας, “τα μήλα που μιλούν” μπορεί να χρησιμοποιηθεί για όλη τη χρονιά!

Κατεβάστε την αλφαβήτα και τα καλαθάκια παρακάτω βάζοντας το email σας! Αν έχετε και άλλες ιδέες που δεν αναφέραμε μπορείτε να μας αφήσετε σχόλιο στο τέλος του άρθρου ή να συνεχίσετε με 168 εκτυπώσιμα φύλλα εργασίας!


Θα βρείτε το αρχείο στην δωρεάν βιβλιοθήκη υλικούΔιαβάστε Επίσης:

Θέλεις εκπαιδευτικό υλικό;