Ημερολόγιο Απριλίοθ

Ημερολόγιο Απριλίου: Θεματικές, παγκόσμιες ημέρες, 5 δραστηριότητες και υλικό (Δωρεάν)

To ημερολόγιο Απριλίου είναι ξανά εδώ για να μας βάλει σε σειρά και να συγκεντρώσει όλες τις θεματικές αλλά και τις δραστηριότητες για τον Απρίλιο σε ένα άρθρο! Στο τέλος μπορείτε να το κατεβάσετε για να το αποθηκεύσετε στην ηλεκτρονική συσκευή που σας ενδιαφέρει ή να το εκτυπώσετε.

Σε αυτό το άρθρο πέρα από το ημερολόγιο θα αναλύσουμε τον Απρίλιο με βάση όλα αυτά που μπορούμε να κάνουμε για να δώσουμε πλούσια ερεθίσματα στα παιδιά αλλά και να οργανωθούμε σχετικά με τις θεματικές ενότητες και τις παγκόσμιες ημέρες.

Θέλεις να δεις τα ημερολόγια προηγούμενων μηνών; Πάτησε εδώ

Εισαγωγή

Γιατί σου χρειάζεται ένα ημερολόγιο;

Το ημερολόγιο Απριλίου θέλει να σε βγάλει από έναν μεγάλο κόπο και να σου μαζέψει όλα όσα θα χρειαστείς για να απασχολήσεις παιδιά από 12 μηνών έως 6 ετών. Για μικρότερα παιδιά μπορείς να δεις έναν αναλυτικό οδηγό με δραστηριότητες εδώ.

Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσεις να οργανωθείς και να γλιτώσεις χρόνο, χρήματα και διάθεση καθώς ένα καλά οργανωμένο πρόγραμμα απασχόλησης με την θετική προσοχή σου στραμμένη στα παιδιά μπορεί να απογειωθεί!

Ημερολόγιο Απριλίου: Παγκόσμιες ημέρες

Το ημερολόγιο Απριλίου έχει λιγότερες παγκόσμιες ημέρες αλλά το Πάσχα είναι κοντά! Ακόμα μια μεγάλη γιορτή που γιορτάζουμε από νωρίς με δραστηριότητες και προσεγγίσεις. Άποψη μου είναι πως δεν πρέπει να χάνουμε τις θεματικές μας και το Πάσχα να επισκιάζει τα πάντα! Ο χρόνος είναι αρκετός για όλα. Ας δούμε λοιπόν τις πιο σημαντικές θεματικές που μπορούν νηπιαγωγοί και γονείς να προσεγγίσουν τον μήνα Απρίλιο. Βρήκαμε τις παγκόσμιες ημέρες εδώ.

 • 1/4: Πρωταπριλιά!
 • 2/4 Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου
 • 15/4 Παγκόσμια ημέρα τέχνης
 • 22/4 Παγκόσμια ημέρα ΓΗΣ
 • 23/4 Παγκόσμια ημέρα της Αγγλικής γλώσσας
 • 29/4 Παγκόσμια ημέρα Ευχής
 • 30/4 Παγκόσμια Ημέρα Τζαζ Μουσικής

Από τις παραπάνω βλέπουμε πως οι θεματικές είναι αρκετές και μπορούν να προσαρμοστούν με την Άνοιξη αλλά και μεγάλες θεματικές (ομπρέλες) για παράδειγμα με τη μουσική, την αλφαβητα κλπ. Προσωπικα προτείνω να αναφέρουμε τις σημαντικές παγκόσμιες ημέρες έστω και σαν ερέθισμα στα παιδιά και στη συνέχεια να συνεχίσουμε τις θεματικές που έχουμε επιλέξει! Καλό όμως θα είναι να υπάρχουν έστω σαν μικρές αλλαγές στην ρουτίνα τους.

Ημερολόγιο Απριλίου

Ημερολόγιο Απριλίου: Θεματικές Ενότητες

Οι θεματικες ενότητες για τον Απρίλιο είναι διαφορετικές από παιδαγωγό σε παιδαγωγό και ανάλογα τους στόχους που έχουμε θέσει. Εμείς στους Ονειροβάτες, δουλεύουμε τις τέχνες και την φαντασία μαζί με τις κοινωνικές και συναισθηματικές δεξιότητες.

 • Άνοιξη
 • Περιβάλλον
 • Ανακύκλωση
 • Η ζωή του βατράχου
 • Κοινωνικοσυναισθηματική δεξιότητα του μήνα: Ηρεμώ και διαχειρίζομαι τα συναισθήματα μου

Δραστηριότητες για το ημερολόγιο Απριλίου

Οι δραστηριότητες για τον Απρίλιο στο νηπιαγωγείο είναι αρκετές και πραγματικά δεν τελειώνουν ποτέ! Θα σας παραθέσω τις πιο σημαντικές από αυτές που υπάρχουν στο blog μας και άμεσα να ξεκινήσετε.

Εκτυπώσιμο υλικό για τον Απρίλιο

Μερικά από τα παιδαγωγικά μας υλικά που νομίζω πως ξεχωρίζουν και μπορούν να σας βοηθήσουν τον Απρίλιο!

Μην ξεχνάτε πως κάθε υλικό που αγοράζετε από εμάς, στηρίζετε την προσπάθεια μας να κρατήσουμε το site μας χωρίς διαφημίσεις και να δίνουμε δωρεάν υλικό. Επίσης το υλικό μας διαθέτει ποιότητα και υποστήριξη που δεν θα βρείτε πουθενά!

Ημερολόγιο Απριλίου

Επίλογος

Το ημερολόγιο Μαρτίου, είναι το βοήθημα κάθε εκπαιδευτικού και γονέα. Μέσα από τα άρθρα, το υλικό αλλά και τις γενικές ιδέες μπορούμε να δώσουμε στα παιδιά πλούσια ερεθίσματα και να γιορτάσουμε τον ερχομό της άνοιξης.

Ετοιμαστείτε, δοκιμάστε, κάντε λάθη και συνεχίστε πάλι με χαρά! Τα παιδιά θα αγαπήσουν όλες τις δραστηριότητες και τον ποιοτικό χρόνο που τους δίνετε.

Αφήνοντας το email σας παρακάτω, θα λάβετε το ημερολόγιο για να το εκτυπώσετε!


Θα βρείτε το αρχείο στην δωρεάν βιβλιοθήκη υλικού


Διαβάστε Επίσης:

Ονειροβάτες

Κάθε εβδομάδα νέες ιδέες και δωρεάν υλικό στο email σου!

Θέλεις εκπαιδευτικό υλικό;