ημερολόγιο φεβρουαρίου

Ημερολόγιο Φεβρουαρίου: Ιδέες, δραστηριότητες, παγκόσμιες ημέρες και υλικό!

Το ημερολόγιο φεβρουαρίου έχει φτιαχτεί για να διευκολύνει γονείς και εκπαιδευτικούς σχετικά με ιδέες, δραστηριότητες και εκπαιδευτικό υλικό για τον μήνα Φεβρουάριο.

Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε όλα όσα χρειάζεστε από ένα δημιουργικό ημερολόγιο φεβρουαρίου για να κάνετε την κάθε μέρα μοναδική! Στο τέλος του άρθρου μπορείτε να κατεβάσετε και το ημερολόγιο φεβρουαρίου σε ηλεκτρονική μορφή για να πάρετε βοήθεια με τον προγραμματισμό σας.

ημερολόγιο φεβρουαρίου

Εισαγωγή

Γιατί σου χρειάζεται ένα ημερολόγιο;

Το ημερολόγιο Φεβρουαρίου θέλει να σε βγάλει από έναν μεγάλο κόπο και να σου μαζέψει όλα όσα θα χρειαστείς για να απασχολήσεις παιδιά από 12 μηνών έως 6 ετών. Για μικρότερα παιδιά μπορείς να δεις έναν αναλυτικό οδηγό με δραστηριότητες εδώ.

Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσεις να οργανωθείς και να γλιτώσεις χρόνο, χρήματα και διάθεση καθώς ένα καλά οργανωμένο πρόγραμμα απασχόλησης με την θετική προσοχή σου στραμμένη στα παιδιά μπορεί να απογειωθεί!

Ο Φεβρουάριος

Ο Φεβρουάριος λέγεται και Φλεβάρης, Κουτσοφλέβαρος, Κουτσός, Μικρός (γιατί έχει 28 μέρες), Φλιάρης (γιατί είναι ο τελευταίος μήνας του χειμώνα “φλιά = κατώφλι”), Κλαδευτής (γιατί κλαδεύουμε), Κουτσούκης (Πόντος), Μεθυσμένος (γιατί πίστευαν πως δεν ήξερε τι του γίνεται και τι κάνει) και Γκουζούκης

Παγκόσμιες ημέρες

Ο Φεβρουάριος έχει αρκετές παγκόσμιες ημέρες και μερικές από αυτές είναι αρκετά σημαντικές. Βρηκαμε όλες τις ημέρες εδώ και παρακάτω κρατήσαμε αυτές που είναι σημαντικές στην κοινωνική και συναισθηματική αγωγή των παιδιών προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας.

  • 9/2: Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας.  Η 9η Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του εθνικού ποιητή Διονυσίου Σολωμού, έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας.
  • 13/2: Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου
  • 15/2: Η 15η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά (ICCCPO)
  • 27/2 Διεθνής Ημέρα Πολικής Αρκούδας
  • Υπόλοιπες αξιοσημείωτες παγκόσμιες ημέρες τον Φεβρουάριο

Παγκόσμια ημέρα μητρικής γλώσσας, Παγκόσμια ημέρα κοινωνικής δικαιοσύνης και Παγκόσμια ημέρα σκέψης.

Οι παγκόσμιες ημέρες όπως βλέπουμε αποτελούν μια μοναδική ευκαιρία να μιλήσουμε στα παιδιά για πολλά και διάφορα θέματα και στη συνέχεια να εξακτινώσουμε τα θέματα που συζητήσαμε και να τα συνδέσουμε με δραστηριότητες λεπτής ή αδρής κινητικότητας ή έκφρασης.

Θεματικές ενότητες στο ημερολόγιο Φεβρουαρίου

Οι θεματικές ενότητες για τον Φεβρουάριο είναι πολλές και περισσότερο προσωπικές επιλογές του εκπαιδευτικού ή του γονέα. Πέρα από τις δεξιότητες που πρέπει να δουλεύουμε όλη τη χρονιά όπως τα συναισθήματα και τις κοινωνικές δεξιότητες παρακάτω αφήνω μερικές από τις θεματικές που θα ασχοληθούμε στους Ονειροβάτες.

Δραστηριότητες για το ημερολόγιο Φεβρουαρίου

Μερικά από τα άρθρα του μπλόγκ μας μπορούν να σας βοηθήσουν με δραστηριότητες και παιχνίδια για παιδιά από 2 έως 7 ετών.

Υλικό για τον φεβρουάριο

Μπορείτε επίσης να προμηθευτείτε υλικό που θα σας βοηθήσει σε ένα μεγάλο φάσμα δεξιοτήτων όπως έκφραση, αδρή και λεπτή κινητικότητα.

Επίλογος

Το ημερολόγιο φεβρουαρίου που ετοιμάσαμε ελπίζω να σας δώσει το ερέθισμα να ξεκινήσετε τον μήνα δυναμικά και με πολύ όρεξη για δραστηριότητες που δεν είχατε κάνει αλλά και για άλλες που μπορείτε να δείτε με διαφορετική ματιά.

Ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας που μπορούμε να καλύψουμε κενά σε δεξιότητες μετά από την μεγάλη παύση των Χριστουγέννων αλλά και να ξεκινήσουμε σιγά σιγά με τις θεματικές της άνοιξης που θα μας απασχολήσουν από τον Μάρτιο και μετά!

Δεν υπάρχει σωστό και λάθος στην οργάνωση των δεξιοτήτων, ο καθένας βάζει το χρώμα και το προσωπικό του στοιχείο. Το ημερολόγιο Φεβρουαρίου προσπαθεί απλά να μας οργανώσει ώστε να ξέρουμε από που να ξεκινήσουμε ώστε να είμαστε ξεκούραστοι όλο το μήνα!

Κατεβάστε το ημερολόγιο απευθείας στο email σας βάζοντας τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα!

Διαβάστε Επίσης:

Ονειροβάτες

Κάθε εβδομάδα νέες ιδέες και δωρεάν υλικό στο email σου!

Θέλεις εκπαιδευτικό υλικό;