Search
Ημερολόγιο Ιανουαρίου

Διαδραστικό Ημερολόγιο Ιανουαρίου 2021: Δωρεάν Εκτυπώσιμο

Ημερολόγιο Ιανουαρίου

Το Ημερολόγιο Ιανουαρίου, μας φέρνει μια νέα χρονιά, με νέους στόχους και νέες προσδοκίες. Στο μεταξύ, οι δραστηριότητες και τα παιχνίδια δεν τελειώνουν αλλά κάθε μήνα έχουν τον δικό του χαρακτήρα!

Σε αυτό το άρθρο θα σας δείξω κάποιες προτάσεις για τον Ιανουάριο, τις παγκόσμιες ημέρες που υπάρχουν αυτό τον μήνα καθώς και κάποιες θεματικές που θα δουλέψουμε εμείς σαν Ονειροβάτες.

Εύχομαι ο καινούριος χρόνος να σας βρει γερούς και χαμογελαστούς με αγάπη και σεβασμό στα παιδιά!

Στο τέλος του άρθρου υπάρχει φόρμα για να λάβετε το ημερολόγιο Ιανουαρίου σε εκτυπώσιμη μορφή με τις θεματικές, τις παγκόσμιες ημέρες και διάφορα σύμβολα για να βοηθήσετε τα παιδιά!

Ημερολόγιο Ιανουαρίου: Εισαγωγή

Αρχικά ας ρίξουμε μια ματιά στις παγκόσμιες ημέρες και πως μπορούμε να εκμεταλλευτούμε μερικές από αυτές.

Από το αγαπημένο sansimera βλέπουμε αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα αλλά για τα παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας κρατάμε τα παρακάτω:

  • 1η: Παγκόσμια ημέρα Ειρήνης
  • 17η: Παγκόσμια ημέρα Ιταλικής Κουζίνας
  • 19η: Διεθνής ημέρα για την Εκπαίδευση

Για την πρώτη μέρα μπορούμε να μιλήσουμε με τα παιδιά για την Ειρήνη ή να ξεκινήσουμε με τους κανόνες αγάπης και να φέρουμε στο σπίτι ή το σχολείο μας την αγάπη και τον σεβασμό.

Στη συνέχεια, με παιχνιδιάρικη διάθεση μπορούμε να μιλήσουμε για την Ιταλία και την κουζίνα της και αν θέλουμε να φτιάξουμε την αγαπημένη μας πίτσα! Μπορείτε να βρείτε έναν οδηγό για να ξεκινήσετε τις δραστηριότητες σας εδώ.

Τέλος, στο Ημερολόγιο Ιανουαρίου, υπάρχει και η διεθνής ημέρα εκπαίδευσης που μπορείτε να την εκμεταλλευτείτε με τον τρόπο σας. Αν και στην Ελλάδα δεν την γιορτάζουν πολύ έντονα καθώς υπάρχει ημέρα εκπαιδευτικού.

Ημερολόγιο Ιανουαρίου
Ο Γενάρης με τα χιόνια!

Θεματικές ενότητες στο Ημερολόγιο Ιανουαρίου

Τον Ιανουάριο γενικά οι νηπιαγωγοί που συναντώ μιλάνε πολύ για τον Χειμώνα και τα ζώα που βρίσκονται σε χειμερία νάρκη.

Οι θεματικές αυτές μπορούν άνετα να βγάλουν τον μήνα καθώς με φύλλα εργασίας, με θεατρικό παιχνίδι και κατασκευές μπορούμε να γεμίσουμε δημιουργικά το χρόνο των παιδιών!

Εμείς αυτό το μήνα πέρα από τα παραπάνω θα ασχοληθούμε και με…

  • Τις αρκούδες (Πολικές και μη)
  • Τα Ρούχα του χειμώνα και ρουτίνες
  • Το Χιόνι
  • Τα σύννεφα
  • Την Ανταρκτική

Ελπίζω να σας φανούν χρήσιμες αυτές οι θεματικές και αν θέλετε μπορείτε να τις ακολουθήσετε σε άρθρα που υπάρχουν στο μπλόγκ μας!

Ημερολόγιο Ιανουαρίου
Τι ζώα να ζουν στο δάσος με τέτοιο καιρό;

Ημερολόγιο Ιανουαρίου: Άλλες ιδέες

Εκτός από τις παγκόσμιες ημέρες και τις θεματικές υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν πρέπει να ξεχνάμε τον Ιανουάριο. Επίσης τα παρακάτω μπορούν να σας βοηθήσουν στο να επεκταθείτε παραπάνω στις θεματικές σας.

Για παράδειγμα 2 Ιανουαρίου έχουμε την γέννηση του Ευγένιου Σπαθάρη όπου μπορούμε να δούμε τον Καραγκιόζη του ή απλά να μάθουμε περισσότερα για το θέατρο σκιών και πως μπορούμε να παίξουμε.

Ακόμα έχουμε τους 3 Ιεράρχες, την μεγάλη μας γιορτή που μπορείτε να ψάξετε για αυτή και να δείτε πολύ όμορφο υλικό από νηπιαγωγούς που υπάρχει και διατίθεται δωρεάν.

12 Ιανουαρίου έχουμε τη γέννηση του Σαρλ Περώ, του διάσημου παραμυθά! Μπορείτε να διαβάσετε παραμύθια κλασικά και να μιλήσετε για τον άνθρωπο πίσω από αυτά!

Τον Ημερολόγιο Ιανουαρίου δεν σταματά εκεί, καθώς τον πρώτο μήνα του έτους έχουμε 2 αγαπημένους κλασικούς συνθέτες, τον Μότσαρτ και τον Σούμπερτ. Γεννήθηκαν 27 και 31 Ιανουαρίου αντίστοιχα και αποτελούν μια τεράστια θεματική. Αν δεν θέλετε να δουλέψετε την μουσική μπορείτε να βάλετε στα παιδιά απλά τα 2 τραγούδια που σας αφήνουμε παρακάτω.

https://www.youtube.com/watch?v=t2WUhaKFfV0&ab_channel=BabyRelaxChannel
Mozart
Σούμπερτ για παιδιά!

Ο Ιανουάριος είναι ένας μήνας ανακάλυψης και δημιουργίας. Αρχικά μπορούμε να ανακαλύψουμε τον νέο εαυτό μας, να βάλουμε στόχους αφήνωντας τα κακώς κείμενα της παλιάς χρονιάς.

Επίσης με τα ερεθίσματα του, χτίζει βάσεις για μια υπέροχη χρονιά για τα παιδιά, γεμάτη δραστηριότητες, παιχνίδια και ερεθίσματα!

Το ημερολόγιο Ιανουαρίου μπορείτε να το λάβετε βάζοντας το email σας στην παρακάτω φόρμα και σας έρχεται απευθείας μήνυμα! Αν δεν έρθει, παρακαλώ δείτε εδώ.

Σας ευχόμαστε μια όμορφη και δημιουργική χρονιά!

Διαβάστε Επίσης:

Θέλεις εκπαιδευτικό υλικό;