ημερολόγιο Μαρτίου

Ημερολόγιο Μαρτίου: 20 Ιδέες, δραστηριότητες, παγκόσμιες ημέρες και υλικό!

Το ημερολόγιο Μαρτίου έρχεται να μαζέψει όλα όσα χρειαζόμαστε για ένα μήνα δημιουργικό, γεμάτο ερεθίσματα και μάθηση. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε τον πλούσιο Μάρτη που έρχεται η άνοιξη αλλά και πάρα πολλές παγκόσμιες ημέρες.

Τον Μάρτιο είναι και η γιορτή μας! Η παγκόσμια ημέρα Κουκλοθεάτρου! Ας δούμε όμως αναλυτικά τι μπορούμε να κάνουμε το Μάρτιο σε σχέση με τις παγκόσμιες ημέρες, τις θεματικές ενότητες και το υλικό που έχουμε δημιουργήσει!

Εισαγωγή στο ημερολόγιο Μαρτίου

Έχω τονίσει και στα προηγούμενα ημερολόγια πως η ανάγκη των ημερολογίων πέρα από συγκεντρωτικό άρθρο της δουλειάς μου στο blog, αποτελεί και σημαντικό βοήθημα για γονείς, εκπαιδευτικούς και θεραπευτές.

Ένα ημερολόγιο θα μας κρατήσει ενήμερους για κάθε ενότητα αλλά και δράση που χρειάζεται να δουλέψουμε μαζί με τα παιδιά. Αυτό θα μας βοηθήσει στον προγραμματισμό αλλά και θα μας ηρεμήσει από το να τρέχουμε τελευταία στιγμή ψάχνοντας δραστηριότητες που δεν θα τις ευχαριστηθούμε όσο θα θέλαμε.

Προτείνω λοιπόν, να είμαστε ενήμεροι για όλα κάθε μήνα και να συγκεντρώνουμε τις δράσεις μας σε σημειωματάριο με αφορμή το ημερολόγιο που μπορείτε και να κατεβάσετε στο τέλος του άρθρου.

Παγκόσμιες ημέρες στο ημερολόγιο Μαρτίου

Το ημερολόγιο Μαρτίου έχει πολλές παγκόσμιες ημέρες οι οποίες είναι σημαντικές αλλά και ξεχωριστές. Δείτε αυτές που κρίνουμε εμείς πως μπορείτε να δουλέψετε μαζί με τα παιδιά. Εννοείται πως δεν γίνεται να δουλέψουμε όλες αυτές τις θεματικές σε ένα μήνα, μπορούμε όμως να δώσουμε κάποια ερεθίσματα και να επεξεργαστούμε μεγαλύτερες θεματικές τους επόμενους μήνες.

Η λίστα με τις παγκόσμιες ημέρες από το ημερολόγιο Μαρτίου

 • 1/3: Ημέρα μηδενικών διακρίσεων
 • 3/3 Παγκόσμια ημέρα άγριας ζωής
 • 6/3 Ευρωπαϊκή ημέρα λογοθεραπείας
 • 6/3 Πανελλήνια ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού
 • 7/3 Παγκόσμια ημέρα ψηφιακού βιβλίου
 • 8/3 Παγκόσμια ημέρα Γυναίκας
 • 15/3 Παγκόσμια Ημέρα καταναλωτή
 • 15/3 Παγκόσμια ημέρα λόγου
 • 19/3 Παγκόσμια ημέρα ύπνου
 • 20/3 Διεθνής ημέρα Γης
 • 20/3 Παγκόσμια ημέρα αποχής από το κρέας
 • 20/3 Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου για τα Παιδιά και τους Νέους
 • 20/3 Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης
 • 21/3 Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου

Εκτός από όλες αυτές τις ημέρες ο Μάρτιος έχει και την 25η Μαρτίου, τη μεγάλη μας εθνική επέτειο όπου σχεδόν μας απασχολεί όλη την εβδομάδα στο τέλος Μαρτίου, άρα επιλέγοντας κάποιες από αυτές τις μέρες θα έχουμε έναν γεμάτο με ερεθίσματα μήνα!

Ονειροβάτες

Θεματικές ενότητες και δραστηριότητες για το Μάρτιο στο νηπιαγωγείο

Όπως οι παγκόσμιες ημέρες έτσι και οι θεματικές ενότητες στο ημερολόγιο Μαρτίου είναι πολλές! Πάντα οι μήνες που φέρνουν την αλλαγή στις εποχές αρχίσουν να γίνονται πλούσιοι σε θεματικές καθώς αρχίζουμε να μελετάμε τα φαινόμενα του καιρού και το περασμα των εποχών. Ο Μάρτιος για εμάς έχει τις παρακάτω θεματικές.

Δραστηριότητες για το ημερολόγιο Μαρτίου

Τα άρθρα του blog μας μπορούν να σας δώσουν έμπνευση να ξεκινήσετε ή και δωρεάν υλικό για να αρχίσετε τις δραστηριότητες.

Για παράδειγμα και ποιος δεν χρειάζεται 150 δραστηριότητες ανά ηλικία ώστε να ξεκινήσει τις εξορμήσεις στη φύση με τόσο καλό καιρό; Μήπως ήρθε η ώρα, για μερικά παραδοσιακά παιχνίδια στην αυλή ή στο σπίτι;

Αν δεν θέλετε όλα αυτά μπορείτε να γίνεται παλαιοντολόγοι! Να μάθετε τα πάντα για τους δεινόσαυρους με 30 ιδέες και λύσεις!

Υλικό για τον Μάρτιο

Μπορείς επίσης να κάνεις ακόμα πιο εύκολο τον Μάρτιο ξεκινώντας δυναμικά! Έχοντας ετοιμάσει αρκετό υλικό, μπορείς να πάρεις άμεσες ιδέες και λύσεις για να δημιουργήσεις με τα παιδιά! Παρακάτω θα δεις το υλικό που έχουμε δημιουργήσει συγκεκριμενα για το Μάρτιο.

Μην ξεχνάτε πως κάθε υλικό που αγοράζετε από εμάς, στηρίζετε την προσπάθεια μας να κρατήσουμε το site μας χωρίς διαφημίσεις και να δίνουμε δωρεάν υλικό. Επίσης το υλικό μας διαθέτει ποιότητα και υποστήριξη που δεν θα βρείτε πουθενά!

ημερολόγιο μαρτίου

Επίλογος

Το ημερολόγιο Μαρτίου, είναι το βοήθημα κάθε εκπαιδευτικού και γονέα. Μέσα από τα άρθρα, το υλικό αλλά και τις γενικές ιδέες μπορούμε να δώσουμε στα παιδιά πλούσια ερεθίσματα και να γιορτάσουμε τον ερχομό της άνοιξης.

Ετοιμαστείτε, δοκιμάστε, κάντε λάθη και συνεχίστε πάλι με χαρά! Τα παιδιά θα αγαπήσουν όλες τις δραστηριότητες και τον ποιοτικό χρόνο που τους δίνετε.

Αφήνοντας το email σας παρακάτω, θα λάβετε το ημερολόγιο για να το εκτυπώσετε!


Θα βρείτε το αρχείο στην δωρεάν βιβλιοθήκη υλικού


Διαβάστε Επίσης:

Ονειροβάτες

Κάθε εβδομάδα νέες ιδέες και δωρεάν υλικό στο email σου!

Θέλεις εκπαιδευτικό υλικό;