Ημερολόγιο Οκτωβρίου

Διαδραστικό ημερολόγιο Οκτωβρίου. 2 σελίδες Εκτυπώσιμο και Google Slides.

Ο Οκτώβριος έρχεται και το διαδραστικο ημερολόγιο Οκτωβρίου έρχεται να συμπληρώσει τη μηνιαία συγκεντρωτική βοήθεια που δίνουμε σε γονείς και εκπαιδευτικούς!

Αυτή τη φορά το ημερολόγιο ήρθε ανανεωμένο σύμφωνα με τα σχόλια και τις συζητήσεις που είχαμε με εκπαιδευτικούς. Επίσης το ημερολόγιο αυτό είναι και ηλεκτρονικό (Google Slides) για να σου γλιτώσει αρκετό χρόνο και χαρτί αλλά και να το συμπληρώσεις όπως εσύ θέλεις ηλεκτρονικά!

Το ημερολόγιο Οκτωβρίου βρίσκεται στο τέλος του άρθρου και θα το λάβεις αυτόματα στο email σου συμπληρώνοντας την φόρμα!

Ημερολόγιο Οκτωβρίου

Τον Οκτώβριο, συνήθως γιορτάζουμε την παράδοση και την φύση. Αρκετές από τις θεματικές ενότητες, όπως για παράδειγμα της 28ης Οκτωβρίου και της παγκόσμιας ημέρας ζώων, χρωματίζουν όλο το μήνα και οι εκπαιδευτικοί προσεγγίζουν με ξεχωριστό τρόπο όλα τα θέματα με τον δικό τους τρόπο.

Εμείς θα σου παραθέσουμε κάποιες από αυτές τις θέματικές ενότητες, εσύ όμως επιλέγεις και συντονίζεις τις δράσεις σου μέσα στο διαδραστικό ημερολόγιο Οκτωβρίου που θα λάβεις στο τέλος!

Παγκόσμιες ημέρες

 • 1η Ημέρα Τρίτης Ηλικίας
 • 4η Ημέρα Ζώων
 • 5η Ημέρα Εκπαιδευτικών
 • 9η Ημέρα Ταχυδρομείων
 • 16η Ημέρα Διατροφής
 • 31η Ημέρα Αποταμίευσης

Βλέπεις πως οι παγκόσμιες ημέρες αποτελούν μόνες τους ερέθισμα για ευαισθητοποίηση που εξακτινώνονται σε όλο το φάσμα της γνώσης! Ας δούμε όμως ποιες θεματικές προτείνουμε εμείς να βάλεις στο ημερολόγιο Οκτωβρίου σου.

Ονειροβάτες

Θεματικές ενότητες

Ζώα

Τα ζώα με αφορμή την παγκόσμια ημέρα τους, αποτελούν μια υπέροχη θεματική που πρέπει να μπει στο ημερολόγιο Οκτωβρίου. Μπορείτε να τα προσεγγίσετε με διαφορετικούς τρόπους. Εμείς σας δίνουμε μια μικρή βοήθεια εδώ και εδώ, με 2 υπέροχα παραμύθια και κατασκευές!

Και μην ξεχνάτε, στα ζώα ο Αίσωπος είναι βοηθός μας!

Αν θέλεις περισσότερα για τα ζώα μπορείς να δεις και την δωρεάν οnline παράσταση που έχουμε ετοιμάσει με το σχολείο του λαγού!

Μήλα

Τα μήλα έχουν την τιμητική τους! Ένα μήλο την ημέρα ή μήλο μου κόκκινο! 2 φράσεις που ακούγονται πολύ στα νηπιαγωγεία που επισκεπτόμαστε! Μια υπέροχη θεματική που θα συναρπάσει τα παιδιά.

Εμείς έχουμε ετοιμάσει ένα υπέροχο παιχνίδι με ομοιοκαταληξίες, εικόνες και φυσικά…Πολλά μήλα!

28η Οκτωβρίου

Η εθνική μας επέτειος αποτελεί μια θεματική ενότητα που δεν λείπει από κανένα ημερολόγιο Οκτωβρίου. Το κάθε νηπιαγωγείο επιλέγει πως θα προσεγγίσει αυτή την ενότητα. Εμείς προτείνουμε να δείτε το χρήσιμο υλικό στο blog της κυρίας Τάνιας Μάνεση.

Συναισθήματα

Τα συναισθήματα αποτελούν θεματική όλης της χρονιάς, όμως, μετά την προσαρμογή του Σεπτεμβρίου, αρχίζουμε δειλά-δειλά, να βάζουμε την αναγνώριση των συναισθημάτων με παιχνίδια θεατρικά που αρέσουν στα παιδιά!

Μπορείτε επίσης να μιλήσετε για τα συναισθήματα με τους κανόνες αγάπης της τάξης!

Φθινόπωρο

Οι εποχές παίζουν κεντρικό ρόλο στις θεματικές ενότητες του νηπιαγωγείου και οι εκπαιδευτικοί βρίσκουν υπέροχους τρόπους να τις προσεγγίσουν. Αν θέλεις να μιλήσεις για τα φρούτα και τα λαχανικά του φθινοπώρου μπορείς να δεις με τα παιδιά μια παράσταση μας εδώ.

Υπόλοιπες θεματικές

 • Δεινόσαυροι
 • Παραμύθια
 • Φάρμα
 • Αισθήσεις
 • Θεματικές από τις παγκόσμιες ημέρες
Σεμινάριο Κουκλοθεατρου

Ημερολόγιο Οκτωβρίου

Το ημερολόγιο έχει αλλάξει μορφή από αυτό που δώσαμε τον Σεπτέμβριο. Στις 2 σελίδες που θα βρεις, συμπληρώνοντας το email σου στο τέλος της λίστας υπάρχει ένας μεγάλος πίνακας με τις ημερομηνίες καθώς και μια σελίδα οργάνωσης με τις παγκόσμιες ημέρες και ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου για να οργανωθείς!

Ο καθένας έχει τον δικό του τρόπο και χρησιμοποιεί το ημερολόγιο όπως νιώθει καλύτερα. Εμείς προσπαθούμε να κάνουμε τη ζωή εκπαιδευτικών και γονέων πιο εύκολη!

Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε το ημερολόγιο για να γράψετε τις θεματικές που έχετε στο νου σας στις ημερομηνίες που θα τις ξεκινήσετε. Επίσης μπορείτε να επηρεαστείτε και από τις παγκόσμιες ημέρες.

Τα Google Slides θα σας γλιτώσουν χρόνο καθώς δεν χρειάζεστε εκτύπωση και μπορείτε να σημειώσετε ή και να σβήσετε την οποιαδήποτε σημείωση άμεσα και εύκολα. Ακόμα, μπορείτε να έχετε το ημερολόγιο και στο κινητό ή το τάμπλετ σας και δημιουργώντας ακόμα μια διαφάνεια να κρατάτε σημειώσεις!

Ελπίζουμε να σας άρεσε και το ημερολόγιο Οκτωβρίου αλλά και οι ιδέες μας! Τα λέμε τον επόμενο μήνα!

Διαβάστε Επίσης:

Ονειροβάτες

Κάθε εβδομάδα νέες ιδέες και δωρεάν υλικό στο email σου!

Θέλεις εκπαιδευτικό υλικό;