Κατασκευή κούκλας: Εντυπωσιάστε με εύκολες κούκλες μάτια!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Το κουκλοθέατρο θέλει φαντασία. Φαντασία στα σενάρια, στα σκηνικά και στην κατασκευή κούκλας. Δεν δέχεται περιορισμούς και μπορεί να ζωντανέψει πράγματα που ούτε καν θα μας πήγαινε το μυαλό! Ένα από αυτά τα πράγματα που μπορούμε να ζωντανέψουμε εύκολα είναι το χέρι μας.

Εύκολη κατασκευή κούκλας για κουκλοθέατρο

Η κατασκευή που σας προτείνουμε παρακάτω, χρειάζεται μόνο δύο φυσικά υλικά και μπορεί να ξεσηκώσει τους μικρούς φίλους. Μετά την κατασκευή της κούκλας, σας δίνουμε μερικές ιδέες για να μπορέσετε να δώσετε χαρακτήρα στο χέρι σας και να μιλήσετε στα παιδιά για θέματα της τάξης.

Υλικά για κατασκευή κούκλας

1.Μπάλες του πινγκ πόνγκ

2.Σύρμα πίπας

3.Σιλικόνη

4.Μαύρο μαρκαδόρο

5.Ψαλίδι

Κούκλες μάτια

Κατασκευή κούκλας

Για την κατασκευή θα χρειαστεί πρώτα να τρυπήσετε τα μπαλάκια του πινγκ πόνγκ. Ανοίξτε μια τρύπα με ψαλίδι ή μαχαίρι για να χωρά το σύρμα πίπας.

Αφου ανοίξετε τις τρύπες, περάστε το σύρμα πίπας στις δύο μπάλες και υπολογίστε το άνοιγμα του μεσαίου δάχτυλου. Στην συνέχεια κολλήστε με σιλικόνη το σύρμα γύρω από την τρύπα.

Στο τέλος με τον μαρκαδόρο κάνουμε 2 μεσαίους ή μεγάλους κύκλους για μάτια και η κούκλα μας είναι έτοιμη.

* Μπορείτε να προσθέσετε μαλλιά, φτερά ή και ψεύτικες βλεφαρίδες στα μάτια σας ανάλογα τον χαρακτήρα που θέλετε να του δώσετε. Ακόμα μπορείτε να βάψετε με μαρκαδόρο ή μπογιά περιμετρικά των ματιών ώστε να παίξετε με διαφορετικούς χαρακτήρες και στα δύο χέρια.

Iδέες για χρήση

1. Με μια απλή κατασκευή (χωρίς πρόσθετα), μπορείτε να ονομάσετε το χέρι σας καπετάν “Φασαρία” και η μόνη του φωνή να είναι αυτή την πάπιας (ένα συνεχόμενο παπαπα). Ιδανικό για την παρεούλα ή για συζήτηση των κανόνων στην τάξη.

2. Μπορείτε να βάψετε πράσινο ένα ζευγάρι και ένα άλλο κόκκινο αυτοσχεδιάζοντας σε δρώμενα με τον Σταμάτη και τον Γρηγόρη. Μπορείτε να δώσετε χαρακτήρα απλά παίζοντας με την ταχύτητα του λόγου.

Αν θέλετε περισσότερες ιδέες, δείτε το βίντεο από το σεμινάριο μας. Αν σας άρεσε μην διστάσετε να δηλώσετε συμμετοχή και να μάθετε περισσότερα για τον μαγικό κόσμο της κούκλας!

Αν θέλετε περισσότερες ιδέες μπορείτε να δείτε τον Lejo!

Ονειροβάτες

Κάντε ένα share! Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε!

Share on facebook
Share on pinterest
Δωρεάν Υλικό κάθε μήνα!
Ιωάννης Γλωσσόπουλος
Ιωάννης Γλωσσόπουλος

Χαίρομαι που είστε εδώ!
Στο blog μας θα βρείτε πρακτικές δραστηριότητες και ιδέες για παιδιά από 2 έως 9 ετών.

Περισσότερα
Ακολουθήστε μας!
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Δωρεάν Σεμινάριο!

Διαθέσιμο μόνο για 48 ώρες

Δημιουργώντας μέσα από τις τέχνες

Πως μπορούμε μέσα από τις τέχνες να δημιουργήσουμε δεκάδες δραστηριότητες;

Πως μπορούμε να δώσουμε ερεθίσματα στα παιδιά και να αναπτύξουμε κοινωνικές και άλλες δεξιότητες;