μουσική στο νηπιαγωγείο

Μουσική στο νηπιαγωγείο: Μαθαίνω τα πνευστά όργανα! [Δωρεάν Καρτέλες]

μουσική στο νηπιαγωγείο

Η μουσική στο νηπιαγωγείο δεν είναι απλά μια θεματική ενότητα. Είναι ένα ερέθισμα που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι ή κανένα σχολείο. Η μουσική εκπαιδεύει το μυαλό μας, βοηθά στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και μας φέρνει κοντά στην τέχνη και τον πολιτισμό.

Μην ξεχνάτε πως τα παιδιά δεν θα γίνουν μουσικοί με την μουσική παιδεία που θα τους δώσετε. Θα έρθουν σε επαφή με την μουσική, θα την αγαπήσουν και θα τα βοηθήσουμε να φτιάξουν το γούστο (κριτήριο) τους με τα πολλά κομμάτια μουσικής που θα τους βάλουμε.

μουσική στο νηπιαγωγείο

Σε αυτό το άρθρο είπαμε να δώσουμε κάτι που βλέπουμε πως λείπει από νηπιαγωγεία και σπίτια που επισκεπτόμαστε! Καρτέλες με μουσικά όργανα. Εκτυπώνοντας της καρτέλες για τη μουσική στο νηπιαγωγείο, μπορείτε να δείξετε στα παιδιά τα όργανα της μουσικής και στη συνέχεια με το κατάλληλο βίντεο ή μουσική υπόκρουση να δώσετε ένα ενισχυμένο ερέθισμα στα παιδιά ώστε να μάθουν τα μουσικά όργανα ή και να ασχοληθούν μαζί τους.

Μουσική στο νηπιαγωγείο: Τα πνευστά όργανα

Τα πνευστά όργανα είναι από τα πρώτα όργανα που μαθαίνουμε σχετικά με τη μουσική στο νηπιαγωγείο.

Μουσικοθεατρικά δρώμενα

Μπορείτε να κάνετε θεατρικά παιχνίδια κρατώντας μια φανταστική τρομπέτα, να κουνήσετε το χέρι σας αργά ή γρήγορα σαν ένα τρομπόνι και να φουσκώσετε τα μάγουλα σας σαν να παίζετε μια τούμπα. Αν θέλετε περισσότερες ιδέες μπορείτε να δείτε εδώ.

Μπορείτε ακόμα να δοκιμάσετε δρώμενα μουσικοκινητικής όπου όλα τα παιδιά θα έχουν πάρει από ένα φανταστικό όργανο και ο εκπαιδευτικός θα κρατά ένα τυμπανάκι ή ντέφι. Μπορούμε να στήσουμε τα παιδιά σαν να κάνουν παρέλαση και να πηγαίνουν αργά ή γρήγορα ανάλογα το ρυθμό που παίζει ο εκπαιδευτικός.

Τέλος μπορούμε να κάνουμε την δική μας ορχήστρα στην παρεούλα όπου θα παίζουμε δυνατά ή χαμηλά σε ένταση ώστε να κατανοήσουμε την έννοια της έντασης στη μουσική αλλά και να μιλήσουμε για τους κανόνες της τάξης.

Μουσική στο νηπιαγωγείο

Συζήτηση στην παρεούλα

Στη συνέχεια μπορείτε να δείξετε τις κάρτες στα παιδιά και να τα ρωτήσετε αν γνωρίζουν κάποιο όργανο και που το έχουν δει. Αυτό θα σας βοηθήσει να κάνετε έναν διάλογο, να μιλήσετε για τα μουσικά όργανα και τα όργανα της ορχήστρας.

Στη συνέχεια μπορείτε να βάλετε μερικά μουσικά κομμάτια όπως το παρακάτω που θα ακούσετε στο βίντεο που ακολουθεί.

Ένα μουσικό κομμάτι με πνευστά όργανα

Δωρεάν υλικό: Καρτέλες για τη μουσική στο νηπιαγωγείο

Οι κάρτες που θα λάβετε στο τέλος του άρθρου είναι απλές κάρτες με πνευστά όργανα και αποτελούν ερέθισμα για τη μουσική στο νηπιαγωγείο!

Να θυμάστε πως η μουσική στο νηπιαγωγείο είναι μια θεματική που μπορεί να εξακτινωθεί παντου και να σας βοηθήσει στην διαθεματική προσέγγιση σύμφωνα με το ΔΕΠΠΣ-ΑΠΣ.

Αν θέλετε να δείτε περισσότερο δωρεάν υλικό για το νηπιαγωγείο δείτε μερικές κάρτες για το γράμμα δέλτα εδώ!

Αν θέλετε περισσότερες ιδέες για υλικό, δραστηριότητες και παιχνίδια, μην ξεχνάτε να κάνετε like στην σελίδα μας στο facebook και στο instagram!

Διαβάστε Επίσης:

Ονειροβάτες

Κάθε εβδομάδα νέες ιδέες και δωρεάν υλικό στο email σου!

Θέλεις εκπαιδευτικό υλικό;