Αριθμοί στο νηπιαγωγείο: Τα 5 μικρά κουνέλια! (Εκτυπώσιμο)

Οι αριθμοί στο νηπιαγωγείο είναι μια ενότητα που απασχολεί σίγουρα όλους, εκπαιδευτικούς και γονείς. Μερικές φορές όμως πέρα από τα φύλλα εργασίας και ζωγραφικής, είναι καλό να χρησιμοποιούμε και πιο βιωματικούς τρόπους όπως τις ιστορίες και την αφήγηση.

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε μια μικρή ιστορία για τους αριθμούς από το 0 έως το 5 η οποία είναι εύκολη και μπορεί να παρουσιαστεί με αφήγηση, τραγούδι αλλά και θεατρικό παιχνίδι.

αριθμοί στο νηπιαγωγείο

Εισαγωγή

Η ιστορία που σας δίνουμε όμως σε αυτό το άρθρο είναι αρκετά διαφορετική και πραγματεύεται την ενότητα αριθμοί στο νηπιαγωγείο. Μπορείτε να την εκτυπώσετε και να την διηγηθείτε στα παιδιά σαν να διαβάζατε ένα παραμύθι!

Μας αρέσει πολύ να διαβάζουμε παραμύθια αλλά μας αρέσει πολύ και να δημιουργούμε δικά μας! Σε προηγούμενο άρθρο φτιάξαμε μια ιστορία για το γράμμα δέλτα με ήρωα τον Δημήτρη τον δασοφύλακα την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ. Ή την ιστορία του Γιώργου που δημιουργήσαμε για το γράμμα γάμμα την οποία μπορείτε να δείτε εδώ!

Αριθμοί στο νηπιαγωγείο

Αριθμοί στο νηπιαγωγείο: τα 5 μικρά κουνέλια!

Η ιστορία μας λοιπόν έχει ήρωες πέντε μικρά κουνέλια που χάνονται σιγά σιγά και στο τέλος δεν μένει κανένα! Μέσα από φαγητά, δέντρα, αστεία και άλλα πολλά μπορείτε με τα παιδιά να μάθετε τους αριθμούς μέχρι το πέντε, να δείτε τα φρούτα, να μιλήσετε για τα άλλα πράγματα που συναντούν τα κουνέλια και να φτάσετε με δικές σας δημιουργίες μέχρι όποιον αριθμό μπορείτε!

Στη συνέχεια μπορείτε να παίξετε με τα ζώα της φάρμας μέσα από το ολοκληρωμένο μας πακέτο.

Σεμινάριο Κουκλοθεατρου

Στη συνέχεια αν θέλετε να συνεχίσετε την ιστορία με άλλες δραστηριότητες μπορείτε να δείτε ένα παράδειγμα που συνδυάζει παραμύθι με κατασκευή που μπορείτε να δείτε εδώ. Επίσης μπορείτε να φτιάξετε μια κατασκευή που θα παραμείνει στο δωμάτιο ή στην τάξη σας με παράδειγμα αυτή εδώ. Ελπίζουμε να περάσετε καλά και να διασκεδάσετε με την ιστορία μας…

Για περισσότερες ιστορίες και ιδέες μην ξεχνάτε να κάνετε like στην σελίδα μας στο facebook ή στο instagram!


Θα βρείτε το αρχείο στην δωρεάν βιβλιοθήκη υλικούΔιαβάστε Επίσης:

Ονειροβάτες

Κάθε εβδομάδα νέες ιδέες και δωρεάν υλικό στο email σου!

Θέλεις εκπαιδευτικό υλικό;