Webinar: Κουκλοθέατρο Ι & ΙΙ

Παιδαγωγικό Κουκλοθέατρο

2 σεμινάρια που θα σου δώσουν όλα όσα χρειάζεσαι για να βάλεις το κουκλοθέατρο στη ζωή σου.

Λίγα λόγια για το κουκλοθέατρο

Το κουκλοθέατρο σήμερα, είναι μια παραστατική τέχνη επαναστατική, οικεία στα παιδιά και αναγκαία στην παιδαγωγική.

Ένα παιδί θα εμπιστευτεί μια κούκλα, θα νιώσει αυτά που νιώθει και θα προβάλλει πάνω της όλα τα άγχη και τους προβληματισμούς του. Το παιδαγωγικό κουκλοθέατρο εκτός από τις ψυχικές προεκτάσεις του δίνει στον εκπαιδευτικό και τον γονέα ένα εργαλείο διαθεματικής προσέγγισης που μπορεί να αξιοποιηθεί σε πολλές θεματικές ενότητες.

Το κουκλοθέατρο έχει προχωρήσει, περπατά παράλληλα με την κοινωνία, τα παιδιά και τις αλλαγές που συμβαίνουν. Μια τέχνη τόσο απλή αλλά και τόσο δύσκολη ταυτόχρονα.

Δες τα 2 βίντεο του σεμιναρίου!

Παρακολούθησε το με την άνεση και τον ρυθμό σου, απ’ όπου κι αν βρίσκεσαι και από οποιαδήποτε συσκευή!

Για το σεμινάριο είπαν...

"Παρακολούθησα το σεμινάριο 'για το σύγχρονο κουκλοθέατρο" και μπορώ να πω πως ο Ιωάννης ξέρει για ποιό πράγμα μιλάει, είναι κατατοπιστικότατος και πολύ μεταδοτικός. Προτείνει απλούς τρόπους και πρακτικές ιδέες ώστε να μπορέσει κάποιος να βάλει το κουκλοθέατρο στην καθημερινότητα των παιδιών."
Πετρούλα Παλ.
Νηπιαγωγός
“Εξαιρετικό on line σεμινάριο για το Σύγχρονο Κουκλοθέατρο. Περιεκτικό, κατατοπιστικό και πολύ οικονομικό! Υπέροχη παρουσίαση από τον κύριο Ιωάννη! Συγχαρητήρια! Ευχαριστούμε πολύ!"
Ελένη Σάσ.
Βρεφονηπιοκόμος

Περιλαμβάνει:

Σημαντικά:

Περιγραφή

Μέσα από αυτό το σεμινάριο θα αναλύσουμε τα θεμέλια του σύγχρονου κουκλοθέατρου. Θα δούμε πως μπορούμε να περάσουμε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά, δίνοντας τους μηνύματα για τη ζωή, μέσα από μια τέχνη που είναι τόσο οικεία και απαραίτητη για όλα τα παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας.

Θα δούμε πως μπορούμε να ζωντανέψουμε μια κούκλα, πως θα μιλήσουμε μαζί της και πως θα την κάνουμε προσιτή στα παιδιά. Θα δούμε πως μπορούμε να εντάξουμε το κουκλοθέατρο όσο πιο συχνά γίνεται στη ζωή των παιδιών με παιχνίδια, αυτοσχεδιασμούς αλλά και με πρακτικές συμβουλές για αυτοσχέδιες και εύκολες σκηνές. 

Μέσα από αυτοσχέδιες αλλά και έτοιμες ιστορίες, οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τη ροή, την δομή και τα στοιχεία σύνθεσης μια κουκλοθεατρικής πράξης. Αυτό θα τους βοηθήσει να δημιουργήσουν πρωτότυπα σενάρια ή να αλλάξουν ήδη γνωστές ιστορίες και να τις προσαρμόσουν σύμφωνα με τις δυνατότητες τους.

Μέσα από τον θεατρικό αυτοσχεδιασμό οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να κατανοήσουν καλύτερα τη δομή και ροή μιας κουκλοθεατρικής παράστασης και θα βασιστούν στις δυνάμεις τους αφήνοντας πίσω τα σενάρια.

Ιωάννης Γλωσσόπουλος

Εισηγητής

Ο Ιωάννης Γλωσσόπουλος είναι Ψυχολόγος και εμψυχωτής. Κατέχει BSc in Psychology και μεταπτυχιακές επιμορφώσεις πάνω στην ψυχολογία παιδιών προσχολικής ηλικίας στο University of Edinburgh.

Απο το 2010 ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα με τους Ονειροβάτες, παρουσιάζοντας πάνω από 5000 δράσεις και παραστάσεις. Από το 2015 και σε συνεργασία με διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, περιφερειακές διευθύνσεις καθώς και Πανεπιστημιακά ιδρύματα, επιμορφώνει εκπαιδευτικούς και φοιτητές πάνω στις παραστατικές τέχνες και την ψυχολογία.

Από το 2017 συνεργάζεται με Δήμους και εκπαιδευτικές μονάδες για επιμορφώσεις προσωπικού αλλά και σχεδιασμό δράσεων που αφορούν παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας.

Συχνές ερωτήσεις

Πριν την εγγραφή και την πληρωμή σου, θα σου ζητηθεί αυτόματα να δημιουργήσεις έναν λογαριασμό στο site μας. 

Αυτό μπορεί να γίνει είτε βάζοντας κάποιον κωδικό ή μέσω facebook ή google. 

Μετά την εγγραφή σου μπορείς να δεις άμεσα το σεμινάριο από τον λογαριασμό σου.

Μετά την εγγραφή σου μπορείς να παρακολουθήσεις το σεμινάριο με το χρόνο σου και τον ρυθμό σου όποτε θέλεις με χρονικό περιθώριο τους 5 μήνες όπου θα έχεις στην διάθεση σου το σεμινάριο.

Το σεμινάριο εκτός των παρακάτω σου δίνει πληροφορίες και περιεκτικές λύσεις για την μέθοδο H.E.R.O. που έχουμε επινοήσει εμείς οι Ονειροβάτες. 

Ηero (Ήρωας)

Ε (Engagement: Σύνδεση με τον ήρωα)

R (Routines: Ρουτίνες)

Ο (Oral Development: Το κουκλοθέατρο για ανάπτυξη της ομιλίας ή λεξιλογίου)

Μέσα από το σεμινάριο οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να γνωρίζουν:

  • Την εξέλιξη του κουκλοθέατρου από το χθές στο σήμερα
  • Τους βασικούς άξονες εμψύχωσης: Κίνηση, φωνή, τέμπο, ύφος
  • Τα διαφορετικά είδη κούκλας
  • Τις διαφορετικές προσεγγίσεις ανάλογα την ηλικία των παιδιών
  • Τη σχέση μουσικής και κουκλοθέατρου
  • Τρόπους κατασκευής σκηνής
  • Τον αυτοσχεδιασμό στο κουκλοθέατρο
  • Πως να αλλάζουν μια ιστορία για να μπορεί να παρουσιαστεί σε κουκλοθέατρο

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου λαμβάνεις βεβαίωση από την ομάδα μας.

Εκτός από τις πρακτικές γνώσεις του σεμιναρίου και την ξεχωριστή προσέγγιση που έχουμε στην παιδαγωγική και την ψυχολογία των παιδιών, η ομάδα μας είναι πανελλαδικά αναγνωρίσιμη σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα! 

Κάνε εγγραφή τώρα!