Search
Σενάριο Κουκλοθεάτρου

Σενάριο Κουκλοθεάτρου 3: Λέω την αλήθεια! (Εκτυπώσιμο)

Το τρίτο σενάριο κουκλοθεάτρου που ετοιμάσαμε θα βοηθήσει τα παιδιά να καταλάβουν γιατί πρέπει να λέμε αλήθεια και να αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις της καθημερινότητας!

Είναι χρήσιμο για γονείς και εκπαιδευτικούς ώστε να αποφύγουν τον διδακτισμό σε τέτοια θέματα ηθικής και να χρησιμοποιήσουν το κουκλοθέατρο στο σπίτι ή το σχολείο!

Σενάριο Κουκλοθεάτρου για παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού

Λίγα λόγια για το σενάριο κουκλοθεάτρου

Το παρακάτω σενάριο κουκλοθεάτρου, όπως και τα δύο προηγούμενα που μπορείτε να βρείτε εδώ και εδώ, είναι σχεδιασμένο για έναν παίκτη με δυο κούκλες.

Έχετε απόλυτη ελευθερία να αλλάξετε τους χαρακτήρες χωρίς να αλλάξετε τη ροή ή τα λόγια του σεναρίου καθώς όλη η πλοκή μπορεί να πάρει όποιους χαρακτήρες θέλετε εσείς ή θέλουν τα παιδιά!

Σενάριο κουκλοθεάτρου για έναν παίκτη, με δυο κούκλες. 

Μέγιστη διάρκεια παράστασης: 15 λεπτά

Παππούς: Ταν ταν ταν ταν ταν (τραγουδάει χαρούμενα) Ωω! Τα καλά μου τα παιδιά, τι γίνεται πιτσιρίκια μου, τι γίνεται σκιουράκια μου, τι γίνεται κατσικοτραγάκια μου; Πως είστε; 

Χαίρομαι, χαίρομαι που είστε καλά, κ εγώ είμαι πολύ καλά, μόλις γύρισα από το καφενείο, είχα πάει να βρω τον φίλο μου το Στέφανο που ήρθε από την Αθήνα και τώρα, πάω στη Γιαγιά την Κατίνα, να φάμε να χορτάσουμε… Εσείς, εσείς φάγατε τίποτα παιδιά μου; 

Δεν πιστεύω να τρώτε όπως ο εγγονός μου ο Ορφέας, όλο γλυκά και καραμέλες και μόλις βλέπει τις φακές και βγάζει σπυριά! Έτσι έτσι μπράβο, να τρώτε σωστά, να πλένετε τα δοντια σας όλα να πάνε καλά…

Ορφέας: (Ακούγεται χωρίς να βγαίνει στη σκηνή): Αχ, αχ, αχ, αχ…

Παππούς: Τι έγινε βρε παιδιά, ποιος σκόνταψε και έφαγε τα μούτρα του;

Ορφέας: (Επανάληψη) Αχου, αχου, αχου

Παππούς: Τι έγινε βρε παιδιά ποιος είναι εκεί μήπως κάποιος κουτούλησε την καζάνα του σε καμιά βιβλιοθήκη; Α! όχι είναι ο Ορφέας που έρχεται σιγά σιγά σαν το καβούρι και κοιτάει δεξιά και αριστερά…Τι να έπαθε; Ελάτε παιδιά να τον φωνάξουμε… Ορφέεα; Ορφέεα;

Ορφέας (Δεν εμφανίζεται ακόμα): ΌΟΟΟ-χιιιιιιι (σαν να φτερνίζεται)

Παππούς: Γίτσες παιδάκι μου έλα εδώ τώρα σε περιμένουμε…

Ορφέας (βγαίνει από τη σκηνή και κοιτάει δεξιά και αριστερά): Είναι η μαμά εδώ; Γύρισε από τη δουλειά ο μπαμπάς; Γρήγορα παππού σκάψε μια γούρνα να μπω μέσα, βγάλε μου κ ένα καλαμάκι…

Παππούς: Βρε παιδάκι μου τι λες εκεί, τι καλαμάκια και φτυαράκια και κουβαδάκια, έλα εδω και πες μου τι έπαθες που είσαι κόκκινος σαν το παντζάρι…

Ορφέας: Την πιατέλα παππού, την πιατέεελα!

Παππούς: Ποια πιατέλα βρε ζουλάπι, την πιατέλα με τη γαλοπούλα; Μη μου πεις έφαγες μια ολόκληρη γαλοπούλα;

Παππούς: Όχι βρε παππού που να τη φάω, κάτι άλλο έγινε…

Παππους: Πες μου εμένα τι έγινε, πες εδώ και στα παιδιά, θα νομίζουν πως θα έρθει κανα θηρίο και θα τρομάξουν!

Ορφέας: Σίγουρα, να σας πω; Θέλετε να ακούσετε παιδιά; Ωραία, λοιπόν εγώ, εμένα που με βλέπετε, πήγα στη κουζίνα να πιω ένα ποτήρι νερό, είχε φτιάξει η μαμα τη γαλοπούλα πριν φύγει για την αγορά και την είχε αφήσει δίπλα στο παράθυρο, εκεί που πήγαινα λοιπόν να πιω νερό, βλέπω τη γαλοπούλα, τη μυρίζω καλά, καλά, καλά και λέω πριιιιν πιο νεράκι, ας τσιμπήσω ένα κομματάκι…

Παππούς: Ωραία βρε παιδάκι μου και μετά τι έγινε, όλα καλά ως εδώ!

Ορφέας: Πήγα να τσιμπήσω ένα κομματάκι, έλα που στραβοπατάω πιάνω το κομματάκι, πιάνω και την πιατέλα, πέφτω κάτω έσκασε και γαλοπούλα πάνω στο κεφάλι μου!

Παππούς: Δηλαδή είχες την γαλοπούλα περικεφαλαία; 

Ορφέας: Τι λες βρε παππού, για γέλια είναι αυτό; Έφυγα τρέχοντας μην τα βρει η μαμά και θα γυρίσω σε λίγο σπίτι.

Παππούς: Βρε αθεόφοβο κατσαριδάκι, τι θα γυρίσεις σε λίγο; Δεν θα πας να τα μαζέψεις; Tι θα κάνεις,θα τα αφήσεις έτσι; H γαλοπούλα από το φούρνο βγήκε όχι από τη φάρμα, δεν θα βγάλει πόδια!

Ορφέας: Όχι, όχι, θα γυρίσω σε λίγο και θα κάνω πως δεν ξέρω τίποτα. Θα πω πως την έριξε κάποιος άλλος και πως εγώ δεν ήμουν εκεί.

Παππούς: Ααααα! (Ξαφνικό)

Ορφέας: Τι έγινε βρε παππού, είδες τη μαμά, έρχεται;

Παππούς: Αααααααα (μακρόσυρτο)

Ορφέας: Τι έγινε βρε παππού, είδες τον μπαμπά;

Παππούς: Ορφέα μου, αυτά τα πράγματα δεν είναι σωστά. Βρε παιδιά πείτε κ εσείς, είναι σωστό να φύγει από το σπίτι και να γυρίσει να πει ψέματα στη μαμά του;

Ορφέας: Μα και τι να πω αλήθεια; Θα νευριάσει η μαμά βρε παππου!

Σεμινάριο Κουκλοθεατρου

Παππούς: Ορφέα μου, αγόρι μου χρυσό, η μαμά θα νευριάσει αλλά με τα ψέματα, έχουμε περισσότερα μπερδέματα. Ενώ η αλήθεια, είναι πάντα μια καλή συνήθεια!

Ορφέας: Μα παππού!

Παππούς: Ορφέα, να θα σου πουν και τα παιδιά. Πείτε του παιδιά, αν πάει σπίτι ζητήσει συγγνώμη και βοηθήσει τη μαμά να μαζέψουν δεν θα πάνε όλα καλά; Έτσι μπράβο! Με την αλήθεια είσαι πάντα καθαρός στην καρδιά, όλοι σε αγαπούν και σε εκτιμούν. Ενώ αν αρχίσεις τα ψέματα, σου λέω πάλι, θα έχεις πολλά μπερδέματα! Και η μαμά, θα σε ακούσει, θα καταλάβει πως έκανες λάθος και ίσως, ίσως λεω παραγγείλει πίτσα και ξεχάσει την γαλοπούλα!

Ορφέα: ΟΥΑΟΥ! Λες στα αλήθεια παππού να τα ξεχάσει όλα και να παραγγείλουμε πίτσα να φάμε;

Παππού: Και βέβαια αγόρι μου, η μαμά δεν θα σε μαλώσει για τέτοια πράγματα, θα καταλάβει πως έπεσες από τη λαχτάρα σου για το ωραίο της φαγητό και θα σου πει πως δεν πειράζει, όλα θα πάνε καλά!

Ορφέας: Αλήθεια ρε παιδιά; 

Παππούς: Και βέβαια, όπως σου λένε και τα παιδιά, με την αλήθεια μόνο βγαίνεις νικητής…Γι’ αυτό γύρνα σπίτι σου ή καλύτερα πάμε μαζί, να μαζέψουμε και να παραγγείλουμε πίτσα λαχταριστή να φας! Και εσείς παιδάκια μου καλά να θυμάστε, την αλήθεια να την λέμε όσο πικρή και αν είναι, έτσι μόνο γονείς και φίλοι θα μας αγαπούνε! Να περνάτε όμορφα και θα τα πούμε ξανά σε νέες περιπέτειες! Μουσική παρακαλώ!

Στο τέλος της παράστασης μπορείτε να βάλετε ένα τραγούδι και να χορέψετε με τα παιδιά και να κλείσετε το δρώμενο με το εξής μήνυμα: “ Ο Ορφέας κατάλαβε τελικά πως με τα ψέματα έχεις μπερδέματα ενώ η αλήθεια είναι μια καλή συνήθεια!”

ΤΕΛΟΣ

Ονειροβάτες

Ελπίζουμε το σενάριο κουκλοθεάτρου που σας δίνουμε να σας βοηθήσει και να το διασκεδάσετε! Κατεβάστε το σενάριο και τις συμβουλές που σας δίνουμε βάζοντας το email σας στην παρακάτω φόρμα!

Αν θέλεις μπορείς να δεις πως παρουσίασαν εκπαιδευτικοί ένα από τα σενάρια μας πατώντας εδώ. Μπορείς να μας στείλεις και εσύ το δικό σου βίντεο αν εκμεταλλευτείς κάποιο σενάριο κουκλοθεάτρου!


Θα βρείτε το αρχείο στην δωρεάν βιβλιοθήκη υλικούΔιαβάστε Επίσης:

Θέλεις εκπαιδευτικό υλικό;