Search

Ηλεκτρονικό υλικό και 2 ιδέες για την πρώτη μέρα στο σχολείο.[Google Slides]

Η καινούρια χρονιά ξεκινά και η πρώτη μέρα στο σχολείο θα πρέπει να την κάνουμε μοναδική! Σε αυτό το άρθρο θα σας παραθέσω μια πρόταση που είχα από νηπιαγωγούς για να ετοιμάσω εκπαιδευτικά Google Slides για παιδιά νηπιαγωγείου.

πρώτη μέρα στο σχολείο

Για αρχή να τονίσω πως σαν ψυχολόγος και παιδαγωγός, είμαι υπέρ του μέτρου. Δεν υποστηρίζω ούτε την πλήρη εξάρτηση των παιδιών από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τα τάμπλετ και τα κινητά αλλά ούτε υποστηρίζω και την πλήρη απομάκρυνση τους από την τεχνολογία. Ειδικότερα την τεχνολογία που βοηθά την εκπαίδευση και την αγάπη για μάθηση.

Επίσης ο λόγος που έφτιαξα τα παρακάτω slides είναι γιατί μπορούν πιο εύκολα να βοηθήσουν γονείς και εκπαιδευτικούς και να συζητήσουν με τα παιδιά χωρίς εκτύπωση, έχοντας στην κατοχή τους μια δραστηριότητα που μένει αποθηκευμένη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολύ καιρό!

Τέλος, τα slides αυτά, μπορούν να εκτυπωθούν και μαζί με κάποια βίντεο που θα σας παραθέσω να αποτελέσουν μια ολοκληρωμένη δραστηριότητα για την πρώτη μέρα στο σχολείο.

Ονειροβάτες

Ιδέες για την πρώτη μέρα στο σχολείο

Στην αρχή του σχολικού έτους συνήθως κάποια παραμύθια ή κάποια εκπαιδευτικά βίντεο μπορούν να σπάσουν τον πάγο, να δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα φιλική προς τα παιδιά ώστε η προσαρμογή να γίνει πιο ομαλά.

Ένα από τα αγαπημένα μου παραμύθια για την προσαρμογή είναι ο Wemberly Worried που είπα και σε προηγούμενο άρθρο.

Η ιστορία ενός μικρού ποντικού που συνεχώς ανησυχεί για τα πάντα πηγαίνει στο σχολείο και τελικά καταλαβαίνει πως τα πράγματα δεν είναι όπως τα φανταζόμαστε αλλά τελείως διαφορετικά!

Το παραμύθι μπορείτε να το βρείτε δείτε παρακάτω με Αγγλική αφήγηση. Σε αυτό το σημείο, δεν θέλουμε να αφηγηθούμε αυτο το παραμύθι αλλά να το αλλάξουμε και να βάλουμε στη θέση του έναν λαγό!

Πατήστε εδώ για να δείτε το παραμύθι στα Αγγλικά

Αλλάζοντας το παραμύθι για την πρώτη μέρα στο σχολείο

Ο λαγός είναι ένας χαρακτήρας που διάλεξα επειδή αρέσει στα παιδιά και το νιώθουν πιο οικείο καθώς είναι ένα χνουδωτό ζωάκι, δεν αποτελεί κίνδυνο και στα παραμύθια συνήθως παίζει έναν ουδέτερο ρόλο!

Μπορείτε να αναλύσετε το λαγό σαν ζώο σε μορφή συνέντευξης στην παρεούλα και αν έχετε κούκλες μπορείτε να παίξετε και κουκλοθέατρο!

Στο παραμύθι που είπαμε παραπάνω μπορείτε να αλλάξετε το ποντικό και να βάλετε έναν λαγό. Δεν είναι ανάγκη να το πείτε αυτούσιο απλά να δείξετε στα παιδιά την αγωνία του λαγού για το σχολείο.

Για παράδειγμα μπορείτε να δώσετε μια κατάσταση στα παιδιά (ένα σχολείο ζώων). Στη συνέχεια μπορείτε να πείτε πως ο λαγός φοβόταν, κρατούσε ένα αρκουδάκι και δεν ήξερε τι θα αντικρίσει στο σχολείο! Τελικά η δασκάλα αλλά και τα παιδιά τον βοήθησαν να το ξεπεράσει, ξέχασε τους φόβους του και είδε πως το σχολείο έγινε το αγαπημένο τους μέρος!

Αν θέλετε περισσότερη βοήθεια στο να δημιουργήσετε ένα παραμύθι ή να το αφηγηθείτε εύκολα και απλά, μην ξεχνάτε πως μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο σεμινάριο μας ή να το δείτε μαγνητοσκοπημένο όποτε θέλετε!

Ονειροβάτες

Google Slides για την πρώτη μέρα στο σχολείο

Αφού παίξετε κουκλοθέατρο, αλλάξετε το παραμύθι και το προσαρμόσετε με κύριο ήρωα τον λαγό, μπορείτε να κατεβάσετε τα slides που έχω ετοιμάσει για την πρώτη μέρα στο σχολείο.

Σε αυτές τις διαφάνειες έχω εστιάσει σε απλά πράγματα. Για παράδειγμα ποια είναι η μητέρα του λαγού, τι τρώει ο λαγός κλπ. Με την αφήγηση, το κουκλοθέατρο ή και το θεατρικό παιχνίδι μπορείτε να συνδυάσετε και τα παρακάτω slides ώστε να έχετε ένα διαθεματικό project γρήγορα, εύκολα και με φαντασία!

Αν θέλετε να κάνετε ακόμα πιο μαγική την ατμόσφαιρα την πρώτη μέρα στο σχολείο μπορείτε να δείτε την παράσταση που έχουμε αφιερώσει σε αυτή την δραστηριότητα!

Σχετικά με την χρήση των Google Slides για την πρώτη μέρα στο σχολείο

Βάζοντας το email σας στην παρακάτω φόρμα, θα λάβετε έναν σύνδεσμο που όταν το πατήσετε θα σας ζητήσει να αντιγράψετε το αρχείο στο δικό σας drive ώστε να το έχετε στην κατοχή σας.

Σχετικά με την χρήση των google slides μπορείτε να δείτε ένα βίντεο εδώ ή αν θέλετε να δημιουργήσω ένα βίντεο εξηγώντας πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το συγκεκριμένο εργαλείο αφήστε σχόλιο στο τέλος του άρθρου!

Τα google slides είναι μια νέα τάση στην προσχολική αγωγή, χρησιμοποιούνται πολύ στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση και στην Αμερική υπάρχει ένα ρεύμα που χρησιμοποιεί το εργαλείο αυτό για να μην εκτυπώνει χαρτί σε μεγάλες ποσότητες.

Ελπίζω οι δυο ιδέες να σας βοηθήσουν, να κάνετε την προσαρμογή παιχνίδι και αν έχετε κάποια άλλη ιδέα θα χαρώ να την ακούσω στα σχόλια!


Θα βρείτε το αρχείο στην δωρεάν βιβλιοθήκη υλικούΔιαβάστε Επίσης:

Θέλεις εκπαιδευτικό υλικό;